Hlavní obsah

Lyon porazil Paris St. Germain, ale přišel o Benzemu

PAŘÍŽ

Lídr francouzské fotbalové ligy Lyon v neděli zvítězil nad Paris St. Germain 4:2 a přiblížil se sedmému titulu za sebou, přestože v utkání promrhal dvougólové vedení. Stínem na vítězství Lyonu bylo zranění nejlepšího kanonýra soutěže Karima Benzemy, který v první půli střídal kvůli poranění kotníku.

Článek

Náskok 2:0 zařídil domácím v první půli brazilský střelec Fred, který se trefil v 11. a 37. minutě a v posledních pěti zápasech dal šest branek. O záchranu bojující hosté ale v nastavení snížili a v 52. minutě Jerome Rothen vyrovnal. Lyon pak ale opět zabral a díky Sidney Govouovi a kapitánovi Junihovi stanovil skóre na konečných 4:2.

Záložník Jerome Leroy přispěl hlavní měrou k vítězství fotbalistů Rennes 3:1 nad Racingem Lens. Třiatřicetiletý hráč otevřel ve 12. minutě skóre utkání proti svému bývalému klubu a na další dvě branky přihrál. Rennes mohlo vyhrát výraznějším rozdílem, ale Jimmy Briand ve 42. minutě neproměnil penaltu.

Francie - 30. kolo:
Rennes - Lens 3:1 (11. Leroy, 42. Pagis, 53. Thomert - 31. Maoulida), Lyon - Paris St. Germain 4:2 (11. a 37. Fred, 65. Govou, 72. Juninho Pernambucano - 45.+1 Z. Camara, 52. Rothen z pen.).

Reklama

Související témata: