Hlavní obsah

Fanoušci PSG uráželi při finále Ligového poháru Lens

PAŘÍŽ

Ve francouzském fotbale se opět objevil rasismus v hledišti. Dva dny poté, co byly za chování svých fanoušků potrestány odpočtem jednoho bodu Mety, "přivítali" urážlivým transparentem příznivci klubu Paris St. Germain hosty z Lensu na finále Ligového poháru.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Martin Abraham (v bílém) bojuje o míč s Dianém z PSG. Ilustrační foto.

Článek

Fanoušci PSG vyvěsili v hledišti Stade de France plakát s nápisem "Pedofilie, nezaměstnanost a incest, vítejte na severu Francie". Lens leží na severu Francie u belgických hranic.

Pořadatelé na stadiónu v Saint-Denis proti transparentu nijak nezasáhli, neunikl nicméně pozornosti těch, jimž byl určen. "Takové nápisy bolí. Myšlení takzvaných fanoušků PSG je mimo mé chápání. Ale nemělo by to zapadnout, vždyť za něco podobného dostaly trest Mety," uvedl bývalý skvělý útočník Jean-Pierre Papin, jenž trénuje Lens.

Jak v neděli uvedl francouzský svaz, bude se incidentem zabývat jeho disciplinární komise. Případ nenechá vyznít do ztracena ani starosta Lens Guy Delcourt, jenž požaduje opakování zápasu. "Chtěl bych to, i kdybychom vyhráli. Podám žalobu a požádám soudce, aby vyslechl jako svědky prezidenta Nicolase Sarkozyho a všechny ministry, kteří na zápase byli. Tohle je státní záležitost," dodal Delcourt.

Samotné utkání vyhrál tým PSG díky gólu z penalty v nastavení a zajistil si účast v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: