Hlavní obsah

Lyon se chystá utrácet, na posily vyčlenil 60 miliónů eur

PAŘÍŽ

Sedminásobný francouzský mistr Lyon se chystá k velkým letním nákupům. Prezident fotbalového klubu Jean-Michel Aulas prohlásil, že tým na posily vyčlenil 60 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun), protože chce konečně prorazit v evropských pohárech.

Článek

S Lyonem byl v poslední době spojován zejména talentovaný osmnáctiletý záložník Miralem Pjanič z Met. Další potencionální posilou pak je levý obránce pařížského Saint Germain Sylvain Armand a podle francouzských médií by klub rád získal dalšího obránce a brankáře. Lyon už v průběhu sezóny jednu posilu získal, z Nice přijde ofenzivní záložník Honorato Ederson.

Aulas také prohlásil, že udělá všechno proto, aby pro příští sezónu udržel v týmu nejlepšího hráče francouzské ligy Karima Benzemu a nejlepšího mladého fotbalistu soutěže Hatema Ben-Arfu. "Za tři roky z nich budou noví Cristianové Ronaldové," prohlásil prezident Lyonu.

Klubu patří také český útočník Milan Baroš, který však strávil druhou polovinu sezóny na hostování v anglickém Portsmouthu.

Reklama

Související témata: