Hlavní obsah

Nasri se definitivně stal spoluhráčem Rosického v Arsenalu

PRAHA

Francouzský talentovaný ofenzivní záložník Samir Nasri definitivně přestupuje z Marseille do Arsenalu. Informaci na svém webu potvrdil londýnský klub, přičemž délka smlouvy nebyla odtajněna s tím, že se jedná o dlouhodobý kontrakt. Odhadovaná cena, kterou Gunners museli za svůj čerstvý klenot zaplatit, je téměř 16 miliónů liber (zhruba 471 miliónů korun). „Jsem velice šťastný, že jsem se stal hráčem Arsenalu,“ nechal se slyšet pro klubové stránky Nasri.

Článek

Zvláštností přestupu talentovaného francouzského mladíka do týmu Tomáše Rosického je fakt, že samotný jednadvacetiletý hráč o svém přestupu informoval jako o hotové věci zhruba před měsícem. Tehdy vedení Gunners museli ještě zprávu dementovat, v pátek už ale mohl kouč týmu Arséne Wenger Nasriho oficiálně představit kabině.

„Jsme velmi potěšeni, že se nám povedlo podepsat Samira Nasriho,“ řekl pro klubové stránky kouč Arséne Wenger. „Je to mladý, rychlý a technicky mimořádně vyspělý hráč,“ dodal na adresu francouzského talentu jeho krajan Wenger.

„Ukázal své kvality již v dresu Marseille a také v reprezentačních výběrech Francie v předchozích dvou sezónách. Věříme, že našemu týmu dodá potřebnou kvalitu,“ slibuje si od nové posily hlavní muž na lavičce Arsenalu.

Z Marseille si veze přezdívku "Nový Zidane"

Nasri odehrál za A reprezentaci Francie 12 utkání, ve kterých vstřelil 2 branky. V dresu Marseille si na svůj mladý věk připsal úctyhodných 145 startů. Tam se mu také dostalo přezdívky „Nový Zidane“, nejen pro svou vytříbenou techniku, ale také pro alžírský původ, který se slavnou francouzskou fotbalovou legendou sdílí.

„Jsem velice šťastný, že jsem se stal hráčem Arsenalu. Hrozně moc to pro mě znamená. Jedná se o velmi důležitý krok v mém životě, protože Arsenal je svým významem obrovský klub,“ uvědomuje si ofenzivní středopolař, jenž by měl ve svém novém působišti nahradit Alexandra Hleba, o němž se spekuluje v souvislosti s přestupem do Barcelony.

„Doufám, že se mi tady bude dařit. Pro Arsenal a jeho fanoušky udělám všechno, co bude v mých silách,“ dodal na závěr Nasri, jenž se cítí poctěn být součástí tak velkého klubu, jakým Arsenal je. Francouzský tvořivý záložník se nyní přidá ke svému novému týmu na předsezónním soustředění v Rakousku.

Reklama

Související témata: