Hlavní obsah

Hráči Lyonu potvrdili formu jasnou výhrou nad Auxerre

PRAHA

Fotbalisté Lyonu porazili ve 3. kole francouzské ligy Auxerre na jeho hřišti 3:0 a podruhé za sebou zvítězili. Hosty, kteří ve středečním úvodním zápase čtvrtého předkola Ligy mistrů doma deklasovali Anderlecht 5:1, poslal do vedení po půl hodině hry obránce Boumsong.

Foto: Benoit Tessier , Reuters

Fotbalisté Lyonu gratulují Makounovi (vlevo) ke vstřelené brance do sítě Auxurre.

Článek

První body v sezoně ztratil Olympique Marseille, který remizoval na trávníku Rennes 1:1. Domácí poslal do vedení ve 37. minutě z penalty záložník Leroy, remízu zajistil sedm minut po přestávce svou druhou ligovou brankou senegalský kanonýr Niang.

Dvoubrankové vedení jim zajistil gólem do šatny středopolař Makoun a ve druhém poločase zpečetil výhru třetí trefou další záložník Pjanič. Auxerre se nepovedl vstup do sezóny a stejně jako Valenciennes a St. Etienne zatím nezískalo ani bod.

Druhou výhru za sebou si připsali i hráči Paris St. Germain, kteří zvítězili 3:2 na půdě Valenciannes. Druhou branku v pařížském dresu zaznamenala letní ofenzivní posila ze Sochaux Erding.

Právě bývalý klub tureckého střelce dnes podruhé za sebou prohrál. Nováček Montpellier i ve třetím utkání mezi elitou bodoval a navíc se poprvé radoval z vítězství 2:0. Útočník Sochaux Václav Svěrkoš, který vstřelil v prvním kole vítězný gól, odehrál celý zápas, ale znovu se neprosadil.

Body poprvé ztratilo i dosud stoprocentně úspěšné Nancy, které prohrálo v Le Mans 0:2.

Francouzská fotbalová liga - 3. kolo:
Auxerre - Lyon 0:3 (30. Boumsong, 45. Makoun, 66. Pjanič), Le Mans - Nancy 2:1 (44. Helstad, 53. Le Tallec - 90.+5 Macaluso), Monako - Lorient 2:0 (22. Nimani, 32. Nene), Montpellier - Sochaux 2:0 (60. Costa z pen., 90.+2 Ait-Fana), St. Etienne - Boulogne-sur-Mer 0:1 (37. Cuvillier), Valenciennes - Paris St. Germain 2:3 (59. Tiene, 90.+1 Mater - 34. Luyindula, 56. Erding, 83. Jallet), Rennes - Marseille 1:1 (37. Leroy z pen. - 52. Niang).

Reklama

Související témata: