Hlavní obsah

Plašil pomohl asistencí k výhře Bordeaux na hřišti Nancy

PAŘÍŽ

Český fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil přispěl asistencí k výhře Bordeaux v utkání 15. kola francouzské ligy na hřišti Nancy. Čtvrt hodiny před koncem přihrál Yoanu Gouffranovi, který zařídil konečný výsledek 3:0. Obhájce titulu se tak vrátil do čela tabulky o dva body před Auxerre.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Fotbalisté Bordeaux (vlevo Jaroslav Plašil) oslavují gól v síti Juventusu Turín.

Článek

Bordeaux po dvou porážkách spadlo z čela tabulky, dnes však znovu ukázalo svou lepší tvář a v tabulce šestnácté Nancy jasně přehrálo. A to i přesto, že mu chyběl tvůrce hry Gourcuff. Zastoupil ho však Gouffran, který nejprve připravil gól pro Menegazza a pak sám po Plašilově přihrávce skóroval. Český záložník odehrál celý zápas.

Na Bordeaux se mohl bodově dotáhnout Lyon, ale doma jen remizoval 1:1 s Rennes. Hosté se přitom museli obejít bez trenéra Frederika Antonettiho, který onemocněl prasečí chřipkou.

Francie - 15. kolo:
Le Mans - St. Etienne 1:1 (74. Le Tallec - 17. Ilan), Nancy - Bordeaux 0:3 (24. Menegazzo, 61. Wendel, 75. Gouffran), Lyon - Rennes 1:1 (42. Lisandro Lopéz - 16. Gyan).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.