Hlavní obsah

Kouč Blanc povolal do francouzské reprezentace Benzemu a 10 nováčků

PAŘÍŽ

Nový trenér francouzské fotbalové reprezentace Laurent Blanc dostál svému slibu a ve své první nominaci opomněl všech 23 hráčů, kteří byli při blamáži na mistrovství světa v JAR. Do národního týmu se tak pro přátelské utkání s Norskem dostalo deset nováčků a šanci dostal i Karim Benzema, který má přitom spory se svazem kvůli vyšetřování sexuálního poměru s nezletilou prostitutkou.

Foto: Mal Langsdon , Reuters

Nový kouč francouzských fotbalistů Laurent Blanc splnil slib.

Článek

Blanc, který po neúspěchu na MS nahradil Raymonda Domenecha, odmítl pro své první utkání na lavičce nominovat hráče, kteří neúspěšně hájili francouzské barvy na světovém šampionátu. Francie tam skončila poslední ve skupině a navíc se hráči mezi sebou hádali a dokonce se odmítli účastnit tréninku jako protest proti vyřazení Nicolase Anelky z kádru.

Francouzský fotbalista Karim Benzema dostal znovu šancifoto: Reuters/Juan Medina

Pro jediné přípravné utkání před startem kvalifikace o ME tak dal Blanc šanci hned deseti nováčkům. Další tři hráči sice již pozvánku dostali, ale start si nepřipsali. Mezi dvaadvaceti hráči je tak jen devět hráčů, kteří si při zápase již vyzkoušeli francouzský dres. Pouze pět z nich odehrálo za reprezentaci více než čtyři zápasy.

Mezi nejzkušenější hráče týmu tak patří záložník Realu Madrid Lassane Diarra, kterému unikla nominace na MS kvůli zranění, a jeho klubový spoluhráč Benzema. Ten překvapivě nejel na šampionát, když se na veřejnost dostala jeho aféra s nezletilou prostitutkou, s níž měl poměr i další francouzský reprezentant Franck Ribéry. Někteří zástupci svazu sice požadovali pro Benzemu zákaz reprezentovat, Blanc mu však chce dát šanci.

Mezi reprezentačními nováčky je teprve dvacetiletý stoper PSG Mamadou Sakho či ještě o několik měsíců mladší Yann M'Vila z Rennes.

Nominace Francie na přípravné utkání s Norskem:
Brankáři: Ruffier (Monaco), Douchez (Rennes),
obránci: Fanni (Rennes), Rami, Debuchy (oba Lille), Mexes (AS Řím), Sakho (PSG), Trémoulinas (Bordeaux), Cissokho (Lyon),
záložníci: L. Diarra (Real Madrid), Sissoko (Toulouse), M'Vila (Rennes), Nasri (Arsenal), Cabaye (Lille), N'Zogbia (Wigan), Matuidi (Saint-Etienne),
útočníci: Ben Arfa (Marseille), Benzema (Real Madrid), Rémy (Nice), Briand (Lyon), Ménez (AS Řím), Hoarau (PSG).

Reklama

Související témata: