Hlavní obsah

Obránce Rozehnal se stěhuje z Hamburku do Lille

HAMBURK

Fotbalový obránce David Rozehnal definitivně odchází z Hamburku na roční hostování do OSC Lille. Třicetiletý stoper se tak po třech letech vrací do francouzské ligy, v níž hrával za pařížský St. Germain. Kontrakt dnes večer potvrdil francouzský klub krátce poté, co fotbalista úspěšně prošel lékařskou prohlídkou.

Foto: Petr Horník, Právo

David Rozehnal

Článek

Podle vyjádření hráčova agenta Pavla Zíky pro ČTK se český stoper zapojí už ve středu do tréninku v novém klubu, s nímž si znovu zahraje Evropskou ligu.

Rozehnal přišel do Hamburku loni v létě z Lazia Řím za šest miliónů eur, sehrál 23 ligových zápasů a dal jeden gól. V závěru však přišel o místo v sestavě a vypadl i z české reprezentace, v jejímž dresu odehrál šedesát utkání. Klub ho chtěl dát na hostování do italské Ceseny, ale nakonec se dohodl s Lille.

Zkušený obránce, který do velkého fotbalu vstoupil v Olomouci, tak absolvuje už svou šestou zahraniční štaci. Vedle Lazia, Hamburku a St. Germainu hrál také za FC Bruggy a Newcastle United. V Hamburku má smlouvu až do roku 2012.

Reklama

Související témata: