Hlavní obsah

Brankář PSG Edel čelí obvinění z falšování identity a dokladů

CURYCH

Brankář Paris St. Germain Apoula Edel čelí obvinění z falšování identity a dokladů. Arménského reprezentanta nařkl jeho bývalý kouč a podle médií se už záležitostí začala zabývat UEFA a francouzské úřady.

Článek

Čtyřiadvacetiletého Edela obvinil jeho bývalý trenér Nicolas Philibert, který gólmana vedl v jeho rodném Kamerunu. Podle kouče se brankář ve skutečnosti jmenuje Ambroise Beyama a je mu devětadvacet let.

Edel, který reprezentuje Arménii, nemá podobné potíže s koučem poprvé. Před rokem Philibert tvrdil, že mu brankář dluží 30.000 eur, a když Edel odmítl zaplatit, už tehdy zpochybnil gólmanovu identitu.

Ve stínu vyšetřování podalo oficiální stížnost UEFA vedení Sevilly, proti které Edel nastoupil v úvodním utkání Evropské ligy a pomohl Paris St. Germain k výhře 1:0.

Pokud by se obvinění potvrdila, Edelovi hrozí vězení a Paris St. Germain kontumace zápasů, ve kterých brankář nastoupil. Kromě duelu se Sevillou jde ještě o utkání francouzské ligy s Arles. Podle Edelova právníka však k něčemu takovému nedojde. "Je to jen pokus Edela rozhodit. Jsem v klidu, protože mám důkazy, že pan Philibert nemluví pravdu," řekl španělskému deníku Marca.

Reklama

Související témata: