Hlavní obsah

Plašil třetím gólem ve francouzské lize zpečetil výhru Bordeaux

BORDEAUX

Reprezentační záložník Jaroslav Plašil vstřelil ve francouzské lize třetí gól v sezoně, kterým pomohl Bordeaux k jasné domácí výhře nad Auxerre 3:0.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Jaroslav Plašil z Bordeaux se trefil v lize potřetí.

Článek

Český fotbalista uzavřel v 79. minutě dalekonosnou střelou skóre povedeného utkání. Domácí Girondins poslal do vedení už ve 13. minutě kapitán Alou Diarra, druhý zásah přidal z penalty Anthony Modeste.

Předloňským francouzským šampionům se v této sezoně nedaří. V dnešním utkání 25. kola zaznamenali teprve osmé vítězství a v neúplné tabulce jim patří až desátá příčka. Auxerre, které nevyhrálo v posledních šestnácti soutěžních zápasech, je sedmnácté s bodovým náskokem na sestupové pásmo.

Na první místo se vyšvihlo Rennes, které porazilo Lens 2:0. Do čela se může v neděli vrátit Lille, pokud uspěje ve šlágru kola proti Lyonu.

Francouzská fotbalová liga - 25. kolo:
Arles-Avignon - Brest 1:1 (37. Ghilas - 49. Touré), Monako - Caen 2:2 (36. z pen. a 62. Pak Čchu-jong - 68. El Arábí, 72. Mollo), Rennes - Lens 2:0 (14. Búkarí, 70. Montano), Sochaux - Montpellier 0:0, St. Etienne - Nice 0:2 (55. Coulibaly, 85. Mounier), Valenciennes - Lorient 0:0, Bordeaux - Auxerre 3:0 (13. Diarra, 53. Modeste z pen, 79. Plašil).

Reklama

Související témata: