Hlavní obsah

VIDEO: Plašil je rychlík. Ve Francii dal gól už 16 sekund po výkopu

BORDEAUX/PRAHA

Soupeř se ani nestačil rozkoukat. Reprezentační záložník Jaroslav Plašil vstřelil nejrychlejší gól této sezóny francouzské ligy. Český fotbalista pomohl Bordeaxu k vítězství 2:0 nad Nancy. Šlo to opravdu bleskově. Domácí se krátce po úvodním výkopu dostali k brance soupeře a Plašil zblízka poslal do sítě míč odražený od tyče. Šestnáct sekund po výkopu.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Jaroslav Plašil z Bordeaux oslavuje svůj gól.

Článek

Čeští fotbaloví střelci v zahraničních ligách si v uplynulém víkendu zrovna dvakrát neužívali. Trefil se Jan Rezek, ale radost z gólu i výhry Famagusty mu kazilo vyloučení. Roman Hubník z Herthy sice pálil hlavou přesně, leč mělo to jednu chybu. Bylo to do vlastní sítě a jeho tým nakonec jen remizoval s Kaiserslauternem.

Zato Plašil mohl jásat se vším všudy. Střelu Belliona sice brankář Assembé ještě vyrazil na tyč, jenže míč do sítě svou první brankou v ročníku poslal z dorážky devětadvacetiletý kapitán domácích.

Náskok ještě ve druhé půli zvýraznil po přihrávce rodáka z východočeského Opočna brazilský stoper Henrique. Bordeaux dokázalo podruhé za sebou zvítězit a sune se k horní polovině tabulky.

Reklama

Související témata: