Hlavní obsah

Svěrkoš: Pevně věřím, že se na Euro dostanu

Patnáct gólů a titul nejlepšího střelce české nejvyšší fotbalové soutěže doneslo ostravského útočníka Václava Svěrkoše do nominace národního týmu na nadcházející ME v Rakousku a Švýcarsku. Čtyřiadvacetiletý forvard na pondělním srazu reprezentace působil uvolněným dojmem a o svou pozici v týmu se chce porvat. „Pevně věřím v to, že s kluky zůstanu a že budu moct jet na Euro,“ řekl Sport.cz čtyřiadvacetiletý útočník bronzového Baníku.

Článek

Stal jste se nejlepším kanonýrem Gambrinus ligy, sezónu tedy hodnotíte pozitivně?

Určitě to hodnotím pozitivně, tyto branky pomohly našemu společnému úspěchu s Baníkem, se kterým jsme dosáhli na Pohár UEFA.

Konečná tabulka nakonec ukázala, že ze třetí pozice jste ztratili na Spartu jen dva body. Vyčítali jste si fakt, že jste mohli skončit ještě výš?

Když se člověk podívá na konečnou tabulku, tak zjistí, že některé body jsme určitě ztratili zbytečně. Na druhou stranu si myslím, že i tak můžeme být spokojení a poučit se z chyb pro příští rok.

Počítáte, že se po konečném zúžení kádru v nominaci udržíte a na šampionátu nastoupíte?

Pevně věřím, že s kluky zůstanu a že budu moct jet na Euro. Co pro to můžu udělat? Pořádně trénovat, maximálně se soustředit na svůj výkon a na závěr nominace se v týmu udržet.

Za jaký tým bude v příští sezóně střílet branky Václav Svěrkoš?

V Baníku mám ještě platnou smlouvu. To teď netuším. Zároveň vím, že ve fotbale to jde rychle a stát se může všechno.

Víte o nějakých nabídkách?

Nevím teď o ničem a ani se tím nechci zabývat. Jsem s reprezentací a snažím se mít čistou hlavu na fotbal.

Každý hráč přijel na sraz v nějakém rozpoložení, už jste měl možnost sdílet se spoluhráči jejich smutek nebo radost?

Moc času na povídání ještě nebylo. Akorát byl sraz a oběd, stihli jsme se zatím jen pozdravit. Spousta hráčů je ještě plná emocí, někteří měli ligu úspěšnou, jiní ne. Ještě bude dost času, abychom to probrali. Já se na to těším.

Reklama

Související témata: