Hlavní obsah

České fotbalisty vítal Haider, pak trénovali v dešti

BAD KLEINKIRCHHEIM

Kontroverzní rakouský politik, hejtman spolkové země Korutany Jörg Haider, vítal s dortem na letišti v Klagenfurtu v úterý krátce po poledni českou fotbalovou reprezentaci. Svěřenci trenéra Karla Brücknera přijeli na šestidenní přípravnou misi do lázeňského městečka Bad Kleinkirchheim.

Článek

„Byla to taková formální zdravice, žádné politické setkání,“ popsal s úsměvem dobře naladěný trenér. Z letiště byli všichni autobusem za půl hodiny v hotelu Die Post, který leží v centru městečka s necelými 2000 obyvateli v nadmořské výšce 1087 metrů.

Krátce po 17. hodině si reprezentanti poprvé vyzkoušeli trávník místního stadiónku, ale na úvod měli psí počasí. Okolní alpské velikány zůstaly zahaleny v mlze, k tomu déšť. Trenér Brückner si donedávna nad podobným rázem počasí mnul ruce, nyní však trošku změnil názor. „Po těch mých zdravotních problémech mi tohle moc dobře nedělá. Další déšť raději ne,“ přiznal kouč.

Grygera skončil o něco dřív než ostatní

Na soustředění má zatím dvacet hráčů, chybějí Čech, Sionko a Pospěch. První trénink byl lehčího rázu, obránce Zdeněk Grygera jen vyklusával a po svých si to vydal i do hotelu. Skončil o něco dřív než ostatní. „Trošku ho chytla záda. Vážné to není, jen ho to více tahá při kopání,“ vysvětlil Brückner. „Je to normální jev po sezóně. Většina hráčů toho má hodně za sebou a bolístky vyskakují,“ dodal.

Po večeři naordinoval kouč hráčům ještě více než hodinovou regeneraci. Všechny chce co nejdříve dostat do stejné roviny. „Každý z nich měl v závěru svých soutěží různé radosti nebo strasti. Do toho oslavy a náročné cestování. To se musí během dvou nebo tří dnů srovnat,“ přiznal Brückner.

Ve středu mají hráči pouze jeden odpolední trénink, večer budou v televizi sledovat finále Ligy mistrů. „Musí,“ usmál se reprezentační kouč, který si rovněž nenechá bitvu o nejprestižnější klubovou trofej ujít. „Nefandím nikomu, ale přeji Chelsea kvůli Petru Čechovi,“ prozradil.

Reklama

Související témata: