Hlavní obsah

Úspěchem bude už postup ze skupiny, shodli se fotbalisté

PRAHA

Úspěchem na EURO bude už postup ze základní skupiny A, shodli se v anketě deníku Právo čeští fotbaloví reprezentanti, kteří dostali tři následující otázky: 1) Kam až se podle vás může český tým na EURO dostat?, 2) Kdo jsou největší favorité šampionátu?, 3) O kom předpokládáte, že se může stát hvězdou šampionátu?

Článek

Na otázky odpovídali obránci David Rozehnal s Michalem Kadlecem a záložníci David Jarolím s Rudolfem Skácelem.

David ROZEHNAL, obránce

1) Můžeme dojít až do finále, protože na takovém turnaji vždy záleží na momentální formě. A já věřím, že budeme mít dobrou formu. Je jasné, že základem je postup ze skupiny. To je přání nás všech. A když tohle splníme, což je samo o sobě úspěchem, tak se může stát cokoliv. Hlavní je, abychom nezklamali sami sebe. Pokud tohle dokážeme, pak určitě přijde i úspěch.

2) Hodně silní budou podle mého soudu Portugalci. Jejich klíčovým hráčem je Cristiano Ronaldo a ten má v této sezóně neuvěřitelnou formu. Ale na druhou stranu se může stejně jako v Portugalsku stát, že překvapí některý z menších týmů. Jenže co znamená menší tým…

3) Už jsem to jméno zmínil: Portugalec Ronaldo. Ty minulé měsíce táhl Manchester za titulem. Je fantastický a jeho forma jako by neměla konce. Měl jsem to štěstí, že jsem si proti němu mohl zahrát, a je naprosto nevypočitatelný. Na druhou stranu je třeba vidět, že má v nohách obrovskou porci zápasů, a to může jeho výkony poznamenat.

Michal KADLEC, obránce

1) Těžko říct. Pro nás bude nejdůležitější postoupit ze skupiny, což samo o sobě bude úspěch. Od toho se bude odvíjet všechno ostatní, včetně hodnocení celého týmu. Když se to podaří, pak se může stát cokoliv. Bude záležet na zranění i momentální formě všech hráčů i štěstí. Někde jsem četl, že jsme černí koně šampionátu, a podle nějaké věštkyně bychom ho dokonce měli vyhrát. Tomu moc nevěřím, ale uvidíme.

2) Těch je několik, například mistři světa Italové, ale také Němci. Výborný tým mají Portugalci. Může ale vyhrát někdo jiný, jako Řekové před čtyřmi roky.

3) Pokud bude ve formě, tak se asi nejvíc očekává od Cristiana Ronalda. Výborných fotbalistů bude na šampionátu hodně, takže hvězd, které zazáří, bude určitě víc a mohou vylétnout i nové, s nimiž se nepočítalo.

David JAROLÍM, záložník

1) Především musíme postoupit ze skupiny, protože tím se bude měřit výsledek šampionátu. Už postup do čtvrtfinále je úspěch. Když se to povede, poroste sebevědomí a ve vyřazovací fázi se může stát cokoliv.

2) Favoritem je pro mne Itálie jako světový šampión. Očekávám, že se bude chtít předvést také Francie. Ale vyskočit může někdo jiný. Týmy jsou hodně vyrovnané a bude záležet na momentální formě každého hráče.

3) Určitě Cristiano Ronaldo, Ribery, ale určitě se objeví někdo nový, jako na každém turnaji.

Rudolf SKÁCEL, záložník

1) Já doufám, že dojdeme daleko a nebudeme se vracet hned po základní skupině. Neřeknu nic nového, že všichni chceme projít do vyřazovacích bojů. Velice důležitý pro získání pohody a klidu bude první zápas. Pokud uspějeme, získáme sebevědomí. Pokud zvládneme skupinu, může se stát cokoliv.

2) Favoritů je větší množství. Osobně bych tipoval úřadující mistry světa z Itálie, jejich hráči mají formu. Jenže pokaždé když tipuji, je výsledek opačný. Rozhodně se nevyplácí podle mé předpovědi sázet.

3) Těžko mohu říct někoho jiného než Portugalce Ronalda, jehož výkony byly excelentní. Zářil v Manchesteru celou sezónu, k tomu dával důležité branky. Ale klidně může být více osobností, které zazáří. Já doufám, že to bude někdo od nás. To by totiž znamenalo, že jsme došli daleko.

Reklama

Související témata: