Hlavní obsah

Fotbalisté už trénovali v Seefeldu, menší incident je nerozhodil

SEEFELD

Menším incidentem zahájili čeští fotbalisté přípravu na mistrovství Evropy v Seefeldu. Několik desítek minut před jejich prvním tréninkem v místním sportovním centru zkolaboval šéf ochranky, kterého skolil infarkt. Okamžitě přiletěl vrtulník s lékařskou pomocí, který muže už v lepší kondici přepravil do nemocnice v Innsbrucku. "Přežil," řekl technický vedoucí týmu Jaroslav Dudl. Reprezentanti zahájili trénink o chvíli později.

Článek

Před startem tréninku se nad Seefeldem přehnaly mraky a trávník jemně zkropil déšť, na začátek tréninku už pršet přestalo. Před příchodem na stadiónek dobře naladění fotbalisté odpovídali na otázky médií. "Příletem do Rakouska na nás už dolehla atmosféra šampionátu a blížícího se prvního zápasu. Příprava a video nás ještě čekají," řekla brankářská jednička Petr Čech.

Národní tým zhodnotil kvalitu jemně sestřiženého trávníku, kouče Brücknera jistě potěšily natáhnuté sítě za oběma brankami. Před dvěma lety byla jejich absence příčinou značné rozmrzelosti reprezentačního kouče. První trénink po příletu byl lehký, hráči si zejména protáhli tělo a přivykali si místnímu horskému vzduchu.

Z týmu sálá pohoda, zvládnutá dvojice přípravných duelů proti Litvě a Skotsku naladila všechny na optimistickou notu. Nyní se už všichni koncentrují na start šampionátu, v němž v sobotu nastoupí v Basileji proti domácímu Švýcarsku. „Uvidíme, jestli to pro nás bude výhoda nebo ne,“ je zvědavý na psychický tlak na domácí výběr Zdeněk Grygera.

Kolem plotu, na němž je natažené zelené plátno pro případ potřeby utajení nacvičovaných variant, se shromáždili místní obyvatelé a snažili se alespoň částečně zahlédnout slavné fotbalisty. Když se starší Angličan pokoušel dostat do areálu na místní turistickou kartu, ochranka jej s úsměvem odmítla.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: