Hlavní obsah

Brückner: Tah se Svěrkošem se nám celkem povedl

Spokojen především s tříbodovým ziskem byl po zápase se Švýcarskem trenér českých fotbalistů Karel Brückner. Věděl, že hra nebyla úplně ideální, ale věří, že výkonnost mužstva bude s každým dalším utkáním lepší.

Článek

Jaké máte pocity?

Ty já moc nevyjadřuji... Základní pocit mám z dobře vykonané práce, z výhry, z dobrého vstupu do turnaje. Tři body, to je opravdu velice pozitivní pro další vývoj skupiny. Samozřejmě vím, že to nebyl náš nejlepší výkon, ale určitě půjdeme herně nahoru.

Již poněkolikáté vám vyšlo střídání. Svěrkoš přišel na hřiště a zařídil vítězství. Proč jste se rozhodl pro něj?

To přečtete ve hře, nejedná se o žádný nápad zhůry. Jde o normální koučing, reaguji podle vývoje. Je to jiný typ než Honza Koller, hraje jiným stylem. Myslím, že se nám tento tah celkem povedl... Dal jsem ho do zápasu, protože ta druhá až třetí část utkání bývá zpravidla o rychlých hráčích. A on svou roli splnil.

Česko vs. Švýcarsko na Sport.cz:
REFERÁT:Tři body zařídil Svěrkoš
REPREZENTANTI:Nehráli jsme skvělý fotbal
TRENÉR:Střídání se povedlo
ON-LINE:Česko vs. Švýcarsko

Ve druhé půli byl český tým pod velkým tlakem. Proč?

Když domácí mužstvo v tak hektickém zápase prohrává 0:1, málokterý tým nebude hrát nátlakovou hru. Nemyslím, že by to bylo špatně zataženou obranou, to bylo v pořádku. Spíš byl špatný následný přechod do útoku po zisku míče. Vázla kombinace a špatné bylo to, že jsme se spokojili s odkopem.

Jak jste spokojen s hrou středové řady?

Velmi dobře.

Troufáte si nyní tvrdit, že budete favoritem skupiny?

Určitě netroufám.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama