Hlavní obsah

Brückner: Baroš prokázal kvalitu, do sestavy patří

Čeští fotbalisté zlepšili ve druhém utkání mistrovství Evropy proti Portugalsku svůj výkon, k bodovému zisku to však nevedlo. Trenéra Karla Brücknera předvedená hra potěšila, po utkání litoval špatného vstupu do druhého poločasu. "Hlavně útočná fáze byla daleko lepší. Jen mě mrzí, že jsme na začátku druhého poločasu trochu ztratili rytmus," řekl mimo jiné na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

Jak jste viděl výkony Milana Baroše s Markem Matějovským, které jste oproti prvnímu zápasu zařadil do sestavy?

Ti, kteří tam přišli, prokázali, že do sestavy patří. Změny byly přímo úměrné k tomu, co jsme chtěli proti Portugalsku hrát. Navíc tam byl nárůst formy některých hráčů oproti zápasu se Švýcarskem. Týká se to třeba Jardy Plašila. Libor Sionko zahrál znovu moc dobře a Milan Baroš ukázal, že je to tahový hráč. Hrál výborný fotbal. Po stránce herní i morálky odvedl výbornou práci. Matějovský zahrál dobře hlavně v první půli, dokud mu stačily síly.

Síly v závěru docházely i Barošovi, přesto jste ho nechal na hřišti do konce. Neuvažoval jste o nasazení žolíka Svěrkoše?

Přece nemůžeme hrát na jednoho záložníka a pět útočníků... A Baroš se mi nezdál, že by neměl dost sil.

Výkon mužstva byl i přes prohru lepší než proti Švýcarům...

Hlavně útočná fáze byla daleko lepší. Jen mě mrzí, že jsme na začátku druhého poločasu trochu ztratili rytmus. Byla tam trošku únava a samozřejmě se naplno projevila kvalita soupeře. Měli jsme i dostatek šancí na srovnání, byl to fotbal nahoru, dolu. V závěru už jsme šli logicky do rizika.

Český tým bude hrát o postup až v poslední zápase. Čekal jste to?

Říkal jsem, že budeme hrát o vše do třetího zápasu a jsem na něj připraven

Ronalda vyhlásili mužem zápasu, co jste jeho výkonu říkal?

Je to velký hráč, velká zbraň Portugalců. Určitě aspiruje na to, aby byl nejlepším fotbalistou turnaje. Ale Portugalsko, to není jen Ronaldo. Mají tam další výborné hráče, třeba Deco je nejsilnější z té jejich středové trojky. Pořád něco vymýšlí. Bránit postupný útok Portugalců je proto velice těžké. Hlavně druhý poločas byl z jejich strany dominantní, neubránili jsme je.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články