Hlavní obsah

Ujfaluši: Únava nebyla nijak strašná

SEEFELD

Bezprostřední dojmy českých fotbalistů z dějiště evropského šampionátu přináší každý den rubrika Můj den na EURO. Ve čtvrtek hovořil s redaktory deníku Právo obránce Tomáš Ujfaluši.

Článek

„Prohra s Portugalskem mrzí, to konečně každá porážka. Po utkání se ale nemáme za co stydět. Po střetnutí se Švýcarskem, které se povedlo výsledkově, ale nikoliv herně, jsme slíbili, že náš výkon bude lepší. To jsme splnili. Bohužel to tentokrát nevyšlo výsledkově. Myslím si, že jsme nebyli o dva góly horší. Zápasu by slušela remíza.

Po vyhraném utkání se únava vstřebává lépe. Po tom středečním to ale nebylo nijak strašné. Měli jsme den volna a za sebou dobrý pocit z práce, kterou jsme na hřišti odvedli. Na prohru musíme co nejrychleji zapomenout. Je třeba vyjít z výkonu, který vypadal i podle reakcí diváků hodně dobře. Je to příslib do posledního zápasu ve skupině.

Ze středy si musíme vzít to pozitivní. Dostali jsme trochu smolné góly, zejména ten první. Při druhém mně a Zdenovi Grygerovi prošel míč mezi nohama. A třetí? To byl úder do otevřené obrany.

Chtěli jsme vyrovnat. Hra v obranné fázi i dopředu byla solidní. Nemáme z porážky těžkou hlavu. Ve čtvrtek jsme měli volno. Každý se odreagoval po svém. S Turky si to rozdáme na férovku."

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák.

Reklama

Související témata: