Hlavní obsah

Jiránkovi vaří v Moskvě ruská popová hvězda

PRAHA

Fotbalový reprezentant Martin Jiránek si dokáže představit, že po skončení aktivní kariéry zůstane v Rusku natrvalo. Obránce Spartaku Moskva k tomu dokonce udělal první krok - našel si ruskou přítelkyni. A ne lecjakou: mladičká Anna je zpěvačkou dívčí popové skupiny Královna, jejíž popularita v Rusku stoupá.

Článek

Příběhy ze života českého fotbalisty plní stránky českých bulvárů už několik let. Není divu, na svých sedmadvacet let toho má za sebou poměrně dost - a nejen na trávnících. Někdejší obránce Bohemians a Liberce působil několik let v italské Reggině, odkud se vydal za fotbalovým živobytím do Moskvy. Z nenápadného hráče se pomalu vypracoval v reprezentanta, kterého trenér Karel Brückner tradičně povolává do svého výběru.

Jenže pro média je Jiránek vděčný i z jiného důvodu. Před několika lety se rozvedl a začal žít s modelkou a bývalou miss Dianou Kobzanovou. Bouřlivý vztah opakovaně končil a začínal, až se loni definitivně rozpadl. Zatímco Kobzanové tak skončily výpravy do Moskvy, kde s Jiránkem střídavě žila, fotbalista si už našel náhradu.

O lásce bez vytáček

Zatímco většina fotbalistů si dává pozor, aby na svůj soukromý život příliš neupozorňovala, Jiránek je pravý opak. O své nové lásce bez vytáček vypráví. "Anna je moc milá holka, je nám spolu zatím dobře," svěřil se v úterý v rozhovoru pro ČTK během přípravy národního týmu.

Před nedávnem se v českém tisku objevila zpráva, že zpěvačka je vzornou paní domácí, ráda uklízí, pere a vyvařuje. "Tak zcela pravdivé to samozřejmě nebylo. Když je potřeba, tak se umí o domácnost postarat, ale má dost svých povinností. Hodně jezdí na koncerty po celém Rusku, někdy i pořádně daleko," uvedl Jiránek.

Skloubit osobní život pro ně tedy není jednoduché. "Navíc máme opačné sezony. Během naší zimní pauzy mají v Rusku hudebníci nejvíce práce, zatímco v létě odpočívají. A u nás je to přesně naopak - v Rusku se hraje liga přes léto," připomněl fotbalista.

V Rusku možná natrvalo

Vztah s vycházející hvězdou mu ale zjevně svědčí, dokonce přiznává, že přemýšlí, že v Rusku zůstane natrvalo. "Jsme spolu jen krátce, nelze nic plánovat. Ale pokud bychom zvolili společný život v Rusku, nebránil bych se. Jen zatím nevím, co bych dělal. Funkcionáře, manažera, skauta..., co já vím?" přemítal Jiránek.

Rozhodnutí ještě může o několik let odložit, neboť vrcholový fotbal může hrát ještě deset let a nejméně polovinu stráví v moskevském angažmá. Na tak dlouho má ještě ve Spartaku hráčskou smlouvu.

Reklama

Související témata: