Hlavní obsah

Diváci nás nabudí, těší se na bouřící kotel Ballack

S klidem se na sobotní zápas kvalifikace ME 2008 chystá kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack. Záložník Chelsea na páteční tiskové konferenci potvrdil, že se na mimořádný zápas a hlasité fanoušky těší. „Bouřlivá atmosféra pro nás bude motivací a těšíme se na ní,“ tvrdí Ballack.

Článek

Jak se těšíte na mimořádné utkání?

O jeho významu už bylo hodně napsáno, je to zápas dvou nejlepších týmů ve skupině. Postavení v tabulce říká všechno, oba týmy jsou úplně nahoře. Musíme předvést dobrý výkon, očekávám skvělý zápas.

V médiích němečtí fotbalisté tvrdí, že do Prahy přijeli pro výhru. Bude pro vás remíza zklamáním?

Jdeme do zápasu pro výhru. Jako v každém jiném případě. Po utkání se můžeme bavit o tom, zda by případná remíza byla ziskem nebo ztrátou.

Může výsledek ovlivnit i velké množství absencí ve vašem týmu?

Ano, máme pár absencí, Miro Klose je distancovaný. Ale to je známo a ostatní hráči se pokusí je kvalitně zastoupit. Výkony v posledních kolech ukázaly, že jsou ve formě. Čeká nás těžký tým proti silnému mužstvu.

Máte recept, jak překonat Petra Čecha? Bavili jste s v klubu o reprezentaci?

Samozřejmě se těším na to, až změřím síly s Petrem. Poslední týdny jsme už zápas probírali a na vzájemný duel se moc těšíme. Petr má velký respekt nejen v Anglii, ale i v Německu.

Z německého tábora šly zprávy, že nejnebezpečnějším hráčem soupeře bude Jan Koller. Máte z něj strach?

Koller je důležitý hráč pro kombinaci, kterého spoluhráči hledají dlouhými míči. Spoluhráči využívají jím vytvořený prostor a nabíhají si do volných míst. Český tým je velice dynamický, hráči hodně běhají a mají kvalitní rozehrávku.

Na evropském šampionátu 2004 vás porazili čeští náhradníci. Myslíte ještě na tento zápas?

Dnes jsem si přečetl, že z našeho týmu by mohlo nastoupit sedm hráčů ze vzájemného zápasu na EURU 2004. Dva roky jsou ve fotbale dlouhá doba. Tehdejší takzvaný B-tým nás porazil, my jsme ale nehráli tak špatně. Češi měli jistý postup, mohli být v klidu.

Takže vás prohra a konec na mistrovství už netrápí?

Od tehdejšího vyřazení jsme dostali nový impuls. Zásluhu na něm mají trenéři Klinsmann a Löw, kteří přivedli některé mladé hráče a změnili tvář reprezentace. Nejen nálada v národním celku je jiná.

Jste připraveni i na bouřlivé prostředí na Letné?

Většina z nás tady ještě nehrála, bude to pro nás nová zkušenost. Ale podobné situace jsme už zažili v klubech, takže na bouřlivou atmosféru jsme připraveni. Mezinárodní zápasy jsou výjimečné. Uvidíme, jak to bude na stadiónu vypadat. Bouřlivá atmosféra pro nás bude motivací a těšíme se na ní.

Reklama

Související témata: