Hlavní obsah

Každý bod z venku je dobrý, říkal po Walesu Kulič

CARDIFF

Rozpačití byli po bezbrankové remíze ve Walesu čeští fotbalisté. Výkon v útočné fázi kritizoval i kouč Brückner, ale cenu získaného bodu ukáže až závěrečná tabulka kvalifikační skupiny. Největší hrozbou pro domácí byl Marek Kulič, jenž v poločase nahradil nevýrazného Milana Baroše. Ani jednu ze svých tří šancí nedokázal útočník Sparty proměnit. „Šance byly na obou stranách, ale skončilo to bez gólu. Takže zklamání,“ řekl po utkání Kulič pro Sport.cz.

Článek

Čeští fotbalisté byli po většinu utkání aktivnější, těžko ale hledali cestu ke zdolání pětičlenné obranné hráze Walesu. Když už se to povedlo, chyběla v zakončení troška štěstí nebo klidnější hlava.

„Při první šanci jsem šajtlí neprostřelil gólmana, u druhé jsem si zpracoval míč na prsa a vystřelil. Gólman už byl překonaný, ale nějaký obránce to dostal do zad a při té třetí se mi netrefil hlavičku. Míč mi spadl na rameno a pak skončil nad brankou,“ popsal po zápase své příležitosti Kulič.

Nejlepší možnost ke vstřelení gólu ovšem měli domácí, střela Koumase z přímého kopu skončila v 51. minutě na spojnici branky Petra Čecha. V tomto okamžiku zatrnulo i jednatřicetiletému Kuličovi. „Určitě. Ale je to taková rychlost, že se člověk jenom oklepe a hraje dál.“

Zápas ale neměl úroveň, která se od kvalifikačního souboje o evropský šampionát očekávala. Trenér Brückner již před zápasem upozorňoval na únavu v konci sezóny. „My v české lize jsme toho tolik neodehráli, ale ostatní kluci těch zápasů měli strašně moc. Určitě to bylo znát,“ připustil i útočník Sparty.

Remíza je pro konečné hodnocení skupiny nicneříkajícím výsledkem, do finiše kvalifikace zbývá příliš mnoho zápasů. Může se tedy i stát, že bude mít cenu zlata. „Určitě. Každý bod z venku je dobrý,“ souhlasí Kulič.

Po zápase ve Walesu reprezentantům skončila sezóna a čeká je jediný program. „Dovolená, dovolená, dovolená, těší se na odpočinek Marek Kulič.

Reklama

Související témata: