Hlavní obsah

Totti se možná vrátí do reprezentace, ale jen na důležité zápasy

ŘÍM

Do fotbalové reprezentace italských mistrů světa se možná na podzim vrátí zkušený útočník Francesco Totti. Třicetiletý kapitán AS Řím si od finále loňského šampionátu dopřává během akcí národního týmu volno, ale připustil, že po létě by na další pozvánku kývl. Vrátil by se však jen na důležité zápasy evropské kvalifikace.

Foto: internet

Francesco Totti

Článek

Tottiho jméno začala italská média opět skloňovat po víkendovém upachtěném vítězství nad Faerskými ostrovy. Jejich spekulacím o návratu nahrává, že lékaři nejlepšímu střelci Serie A nebudou odstraňovat z kotníku zpevňující kovovou destičku po loňském vážném zranění.

"Na další operaci nemusím. Takže teď jedu na dovolenou, budu s rodinou a odpočívat. Za poslední sezónu jsem odehrál přes padesát zápasů, což bylo dost. V červenci si zavoláme s (reprezentačním manažerem) Gigim Rivou a uvidíme," řekl Totti pondělnímu listu Il Messaggero.

Ve středu zakončí italští fotbalisté reprezentační sezónu dalším zápasem o Euro 2008 proti Litvě. V září je pak čeká repríza finále MS proti lídrovi skupiny Francii. Na ni ztrácejí dva body, na paty ale Italům šlapou Skotsko s Ukrajinou.

Králem střelců italské ligy se Totti letos stal s 26 góly. V národním dresu jich má zatím na kontě devět z 58 startů.

Reklama

Související témata: