Hlavní obsah

Tisk: Se Slováky se Němci trápili, ale hlavní jsou body

BERLÍN

Německý tisk přiznává, že hra fotbalové reprezentace ve středečním kvalifikačním zápasu se Slovenskem nebyla nejlepší. Za hlavní ale považuje zisk tří bodů a tím poměrně nerušenou cestu na evropský šampionát v příštím roce. "Německo je téměř na mistrovství Evropy!" hlásí nejčtenější deník Bild.

Článek

"Nebylo to žádné galapředstavení, ale důležité povinné vítězství na cestě k evropskému šampionátu. Na hráčích byla vidět namáhavá sezóna," pokračuje Bild. List zároveň chválí trenéra Joachima Löwa, který v prvním roce dosáhl pozoruhodné bilance: v 11 zápasech devět vítězství, jednu remízu a jedinou prohru v přátelském zápasu s Dánskem. Pozoruhodné také podle listu bylo, že si Němci zachovali chladnou hlavu po Metzelderově vlastní brance.

"Nebyl to žádný fotbalový festival, ale vítězství, které přineslo tři body," uvádí Die Welt a rovněž připomíná Löwovu devátou výhru. Jako trenér tak vstupuje do historie německého fotbalu s nejúspěšnější bilancí v prvním roce působení.

Frings: Slováci jen stáli vzadu

"Slováci jen stáli vzadu a my jsme nenacházeli ty správné prostředky. Pro nás ale bylo příznačné, že vyhráváme i tehdy, když nehrajeme dobře," připustil nedobrou německou hru Torsten Frings.

Deník píše, že domácí začali velmi důrazně, ale proti velmi zhuštěným řadám soupeře se dlouho nemohli prosadit. Také po změně stran měla německá jedenáctka převahu, ale nepřesvědčovala, dodává Welt.

"Díky Thomasi Hitzlspergerovi německý tým oslavil zdařilý závěr sezóny a dál jasně směřuje na evropský šampionát," píše Berliner Zeitung. Za nejlepší hráče na německé straně označuje Mertesackera a do určité míry také pilného Jansena. Mezi Slováky se deníku líbili Zdeno Štrba a Marek Sapara.

Reklama

Související témata: