Hlavní obsah

Rozehnal: Půjdeme přímo za třemi body

Úspěšný start sezóny má za sebou David Rozehnal. Jeho novému klubu Newcastlu se daří, dobrou formu si vysoký obránce hodlá přenést i do národního celku. Proti trpaslíkovi ze San Marina se čekají tři body, zaváhání si nepřipouští ani Rozehnal. „Víme, o co hrajeme. Stoprocentní nasazení a soustředění je samozřejmostí,“ řekl Rozehnal na úterní tiskové konferenci.

Článek

Jak hodnotíte start v novém působišti?

Máme za sebou jen čtyři zápasy. Je příjemné vyhrávat, daří se nám. Ale nechci předbíhat. Na reprezentaci jsem vždycky jezdil v dobrém rozpoložení, teď je to určitě příjemnější.

Trenér Brückner připustil, že možná do středu obrany vrátí Ujfalušiho. Byla by to pro vás potíž?

Problémy by mi to nedělalo. Odehráli jsme spolu spoustu zápasů a neměli žádný problém. Určitě se případně přizpůsobíme.

Kde vidíte největší nebezpečí před utkáním v San Marinu?

Mohlo by to být podcenění. Ale my San Marino nesmíme podcenit. Půjdeme přímo za třemi body. Možná to bude znít blbě, ale já beru jakoukoliv výhru. Tři body jsou tři body. Pak se musíme dobře připravit na těžký zápas proti Irsku.

Proti Irům se bude hrát nejspíše klíčový zápas kvalifikace. Kdo z nich má nejlepší formu?

Jsou nebezpeční jako tým. Mám v klubu dva spoluhráče, kteří se na zápas těší. Už jsme se i hecovali. Steven Carr má menší problémy, ale měl by se dát do pořádku. Shay Given je naše klubová jednička.

Slíbil jste mu při hecování gól, váš premiérový v reprezentaci?

Nebylo by to špatné, potěšilo by mě to víc. Bylo to ale jen takové přátelské pošťuchování. Irové hrají nejdřív na Slovensku, k nám přijedou urvat všechny tři body. Jedině ty je mohou udržet ve hře o postup.

Reklama

Související témata: