Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace má starosti: zranil se Baroš

PRAHA

Fotbalová reprezentace připravující se na kvalifikační zápasy se San Marinem a Irskem má problém: středeční dopolední trénink ve velkém chladu na pražském Strahově nedokončil kvůli poraněným zádům Milan Baroš. Na jeho uzdravení okamžitě začali pracovat lékaři národního mužstva a krátce po tréninku dorazil i fyzioterapeut Pavel Kolář, který rovněž patří do realizačního týmu.

Článek

Baroš vyběhl na trénink společně s dalšími hráči, ale po dvaceti minutách se s bolestivou grimasou chytil za záda a ve společnosti lékaře Petra Krejčího a maséra Eduarda Poustky zmizel v kabině. Po deseti minutách byl zpět a zdálo se, že bude v pořádku. Ovšem bolesti mu do bederní oblasti vystřelovaly znovu, a Baroš proto ukončil trénink definitivně.

Krejčí poté potvrdil, že Barošovy problémy způsobuje dolní část zad. "Zatím to předběžně specifikujeme jako akutní přetížení zádového svalstva," uvedl Krejčí před novináři. Důvodem zranění podle něho může být například uklouznutí či velmi chladné počasí, které ve středu trénink provázelo.

Trénink neabsolvovali v celé délce ani Marek Jankulovski s Tomášem Ujfalušim, kteří si přivezli drobné svalové potíže z ligových zápasů. Po půlhodinovém výklusu zamířili do regenerační linky, ovšem podle lékařů jejich stav nevylučuje start v sobotním duel v San Marinu. Naplno odtrénoval celou přípravu i Tomáš Rosický, kterého zlobil po nedělním ligovém duelu nakopnutý kotník.

Brückner: Baroše budeme připravovat hlavně na Irsko

Barošův zdravotní stav ale Brücknerovi přidělal velké starosti. "Uvidíme, jak vše vyhodnotí lékaři, případně ho budeme připravovat, aby byl připraven alespoň na druhý zápas proti Irsku," uvedl kouč a naznačil, že na půdě outsidera by mohl v sobotu dostat šanci Martin Fenin, který ve středu sázel na tréninku jednu branku za druhou. "Góly na tréninku nejsou rozhodující, ale my dobře víme o jeho kvalitách," řekl reprezentační kouč.

Národní tým bude trénovat v Praze ještě ve středu a ve čtvrtek dopoledne, oba tréninky však již budou pro veřejnost i média uzavřeny. Kouč v nich hodlá nacvičovat taktické varianty pro sobotní zápas, v němž podle něj budou mít velký význam i obránci. "Budou mít odlišnější roli než obvykle," naznačil, že chystá přípravu ofenzivy s velkou podporou defenzivní čtveřice.

Brücknerovi se zamlouvá, že tentokrát se tým po utkání vyspí v dějišti zápasu a odcestuje do Prahy až v neděli před polednem. "Je to lepší než se dostat do postele ve čtyři ráno, ostatně celá řada týmů už to tak praktikuje. Po návratu nás čeká regenerační trénink v Praze, zápas s Irskem už bude blízko," prohlásil kouč.

Reklama

Související témata: