Hlavní obsah

Times: Marek Čech naděje Irů přidusil, Petr Čech je asi zadusí

LONDÝN

Marek Čech vyrovnávacím gólem v poslední minutě utkání na Slovensku snížil naděje Irska na účast na fotbalovém mistrovství Evropy, Petr Čech v české reprezentační brance je ve středečním kvalifikačním utkání v Praze možná zadusí úplně. Napsal to anglický deník The Times po nedělní remíze Irů se Slovenskem 2:2. Podle listu bude Petr Čech klíčovou osobností středečního zápasu, a to zvláště proto, že nenastoupí potrestaný kanonýr Jan Koller.

Článek

Podle irských fotbalistů byla po bratislavském zápase v irské šatně nálada jako po porážce, trenér Steve Staunton řekl, že tam byla atmosféra jako v márnici. Bod získaný v Bratislavě teď bude mít podle deníku The Daily Telegraph význam jen tehdy, pokud se k němu připojí tři v Praze.

Irský Independent napsal, že irští fotbalisté musejí zapracovat zejména na psychice. Musejí se znovu zamyslet nad tím, že jejich ztrátu způsobila ztráta koncentrace, nikoli fotbalový um soupeře. Irové dvakrát proti Slovákům vedli, dvakrát o vedení přišli, přestože měli převahu.

Další irský list Examiner je spíše skeptický v tom, zda se Irům v Praze skutečně podaří vyhrát. A to právě proto, že výsledek v Bratislavě byl pro irský fotbal typický. "Už jsme tam byli mnohokrát," napsal list s příklady zápasů, kdy Irové dopadli podobně jako o víkendu v Bratislavě.

Reklama

Související témata: