Hlavní obsah

Portugalský kouč Scolari neudržel emoce a ohnal se po hráči soupeře

PRAHA

Trenér Portugalska Luiz Felipe Scolari po zápase se Srbskem, který skončil výsledkem 1:1 a závěrečnou rozmíškou mezi hráči obou týmů, neudržel nervy na uzdě. Podle dostupných záběrů je jasné, že brazilský trenér měl zřejmý úmysl uhodit srbského hráče Dragutinoviće do hlavy. "Není důvod, proč bych měl být potrestán," řekl ale k incidentu Scolari.

Článek

Portugalský výběr ve středu večer nezvládl další utkání kvalifikace ME 2008 a poté co vedl nad týmem Srbska 1:0 nakonec o tři body přišel dvě minuty před koncem utkání, kdy vyrovnával Ivanović. S hvizdem konce utkání se někteří hráči pustili do slovních útoků mezi sebou.

"Mluvil jsem s Quaresmou, když to všechno začalo," řekl k počátku incidentu srbský fotbalista Dragutinović. "A Scolari mě chtěl napadnout. To je u trenéra neakceptovatelné," pokračoval dále.

Takovýto způsob chování je na evrospské scéně málo vídaným jevem a sám postižený hráč to nechce jen tak nechat být. "Zvážím tuto situaci s národním svazem a rozhodneme se, jaké kroky učiníme," řekl Dragutinović. "Nemohu pochopit, že trenér mistrů světa nemůže snést porážku. Jestli na to nemá žaludek, tak by měl popřemýšlet o změně zaměstnání," pokračoval srbský hráč.

Po utkání přišel trenér Portugalska s omluvou, když zkrat vysvětloval tím, že srbský hráč urazil jeho rodinu. "Moc dobře jsem těm slovům, které vyřkl ve španělštině, rozuměl. Nicméně způsob, jakým jsem reagoval, nebyl správný, chci se omluvit Portugalsku a samotným Portugalcům," řekl po zápase brazilský trenér.

Reklama

Související témata: