Hlavní obsah

Kypřané přivítají české fotbalisty v nejsilnějším složení

NIKÓSIE

V nominaci kyperských fotbalistů na kvalifikační zápasy v Německu a doma s Českou republikou je i jejich nejlepší střelec Michalis Konstantinu. Útočník, hrající řeckou ligu za Olympiakos Pireus, se po zranění vrátil do nominace, kterou v pátek oznámil trenér Angelos Anastasiadis.

Článek

Kypřané budou po delší době kompletní a 21. listopadu v Nikósii mohou proti českým fotbalistům poslat silnější sestavu než při těsné březnové porážce 0:1 v Liberci.

Devětadvacetiletý Konstantinu dal v mezistátních zápasech už 25 branek a na jaře v Liberci Kypřanům citelně chyběl, stejně jako při říjnové remíze v Irsku. Tam nemohl kvůli trestu hrát ani další nebezpečný útočník Statis Aloneftis z Chotěbuzi, který se teď také do nominace vrací. Ve výběru je celkem sedm legionářů, čtyři z řecké ligy, dva z Německa a Okkas z Celty Vigo.

Kypřané získali v kvalifikaci už čtrnáct bodů a dělají si zálusk na třetí místo ve skupině D. Doma porazili Wales i Irsko a s Německem uhráli remízu 1:1.

Nominace Kypru:
Brankáři: Antonis Jorgalidis (Famagusta, 14 mezistátních zápasů/0 branek), Sofronis Augusti (AEK Larnaka, 3/0), Michalis Morfis (APOEL Nikósie, 18/0)
Obránci: Lambros Lambru (Famagusta, 29/0, Paraskevas Christu (AEK Larnaka, 6/0), Stelios Okkaridis (Apollon Limassol, 29/1), Christos Teofilu (Apollon Limassol, 9/0), Jorgos Teodotou (Omonia Nikósie, 68/0), Alexandros Garpozis (Apollon Limassol, 21/1), Marios Nikolau (Panionios Atény, 5/0), Elias Charalambus (PAOK Soluň, 29/0)
Záložníci: Chrysis Michael (APOEL Nikósie, 44/5), Konstantinos Makridis (APOEL Nikósie, 32/1), Marinos Satsias (APOEL Nikósie, 38/0), Christos Marangos (Apollon Limassol, 9/0), Konstantinos Charalambidis (Jena, 37/8)
Útočníci: Jasumi Jasumis (Aris Limassol, 51/7, Michalis Konstantinu (Olympiakos Pireus, 57/25), Janakis Okkas (Celta Vigo, 80/21), Statis Aloneftis (Chotěbuz, 21/4), Nektarios Alexandru (Larisa, 4/0).

Reklama

Související témata: