Hlavní obsah

Fotbalista Rooney si poranil kotník, bude měsíc mimo hru

LONDÝN

Až čtyři týdny se budou muset fotbalisté Manchesteru United obejít bez klíčového útočníka Wayna Rooneyho. Dvaadvacetiletý Angličan si na pátečním dopoledním tréninku poranil kotník a zřejmě zmešká i poslední letošní utkání národního týmu, který narazí 21. listopadu v kvalifikaci mistrovství Evropy na Chorvaty a bude se proti nim snažit udržet naději na postup.

Článek

"Je to pro nás i pro něj hodně nepříjemné. Měl formu a byl pro nás teď oporou, proto je to velká ztráta," prohlásil reprezentační trenér Steve McClaren.

O Rooneyho zranění informoval klubový web Manchesteru, blíže ho však nespecifikoval. Patrně by mělo jít o poškození vazů, hráče z tréninkového hřiště museli odnést na nosítkách. Je to pro něj již čtvrté vážnější zranění nohy během tří let.

Druhému týmu tabulky anglické Premier League se tak rozpadl útočný tandem Rooney - Tévez, který bude v boji o špici tabulky citelně scházet. Rooney si totiž v posledních devíti zápasech držel průměr jedné branky na utkání a byl rovněž oceněn jako nejlepší hráč měsíce října.

Reklama

Související témata: