Hlavní obsah

Kisel: Možná jsem si gól schoval na sobotu

Fotbalista Karol Kisel na sebe upozornil v posledních utkáních v dresu pražské Sparty. Podařilo se mu totiž skórovat nejenom v lize, ale i v Poháru UEFA v Toulouse. Možná i proto si ho všiml trenér slovenského národního týmu Ján Kocian a po dvou letech ho znovu povolal do reprezentačního týmu. Kisel bude hrát na svém domácím stadiónu na Letné, fandit mu tentokrát ale čeští diváci nebudou.

Článek

Čekal jste, že byste mohl být po dvou letech povolán do slovenské reprezentace?

S návratem už jsem ani moc nepočítal. Naposledy jsem nastoupil proti Rusku v utkání, které nás posunulo do baráže kvalifikace o světový šampionát. Pomalu jsem si říkal, že si na mne nevzpomenou, takže o to víc a příjemněji jsem byl pozvánkou překvapený.

Co pro vás sobotní zápas proti českému týmu znamená?

Na zápas se hrozně moc těším, pro mne bude velice prestižní a doufám, že v něm nastoupím. Bude se hrát na Letné, kde hraji za Spartu. To by mělo být mojí výhodou. Navíc žiji v Praze, kde se mi moc líbí. Půjde o velice prestižní souboj dvou týmů, jejichž hráči se dobře znají. Osobně znám mnoho hráčů, ať už hraji s nimi, nebo proti nim v lize, ale znám i ty ze zahraničí.

V posledních zápasech Sparty jste střílel důležité branky, v pondělí jste Bohemians žádnou nedal. Neschoval jste si gól na sobotu?

Možná ano, byl bych rád, kdybych ho dal zrovna v tomto utkání. Góly chci střílet vždycky, když jsem na hřišti. Mám ale radost, když na nějaký přihraji.

Z hlediska postupu o nic nejde, Češi už jsou na mistrovství Evropy a Slováci ze hry. Neztrácí utkání na atraktivitě?

Určitě ne, prestiž zápasu je veliká. My budeme chtít dokázat, že se můžeme rovnat i tak kvalitnímu týmu, jaký má Česko. Považuji ho za elitní evropský celek. Vždyť potřetí za sebou postoupili na velký turnaj. I přes kritiku, která se tady objevuje, českého fotbalu si neskutečně vážím. Pro slovenskou reprezentaci je to velká výzva tento tým potrápit a případně překvapit.

Jaký výsledek byste bral?

Samozřejmě naše vítězství, ale vím, že to bude těžké.

Reklama

Související témata: