Hlavní obsah

Izraelský fotbalový hrdina se slíbeného mercedesu nedočká

TEL AVIV

Izraelský útočník Omer Golan se zřejmě nedočká mercedesu, který slíbil majitel britské sázkové kanceláře BetFred tomu, kdo v sobotním kvalifikačním utkání vstřelí vítěznou branku Rusku a pomůže v boji o účast na mistrovství Evropy anglickým fotbalistům. Podle izraelské asociace nemůže hráč Maccabi Petah Tikva tento dar přijmout, protože "to překračuje hranice sportovního ducha".

Článek

"Hráče může odměňovat jen izraelská asociace. V žádném případě nemohou být obdarováni třetí zainteresovanou stranou, což byl tento případ, kdy nabídka přišla od fanouška týmu, který měl přímý zájem na výsledku," uvedli funkcionáři v prohlášení.

Izraelské hráče se snažil motivovat podnikatel Fred Done, který střelci rozhodující branky slíbil vlastní vůz za dva miliony korun. Golan, jehož gól ve druhé minutě nastavení výrazně přiblížil anglickým fotbalistům postup na Euro, po zápase žertoval, že už se na mercedes těší a jako řidiče si najme autora první branky zápasu Eljaniva Bardu.

"O ten mercedes se opravdu nestarám. Můj první reprezentační gól v soutěžním zápase pro mě znamená všechno," řekl už vážně Golan, jenž se v předchozích 21 utkáních trefil jen jednou v přípravě proti Chorvatsku.

Reklama

Související témata: