Hlavní obsah

Slovenský brankář Čontofalský nechtěl gólu Kuliče uvěřit

PRAHA

Češi byli lepší, uznávali smířlivě po sobotní prohře v kvalifikační bitvě o mistrovství Evropy 2008 hráči Slovenska. Ale štval je druhý gól Kuliče, který podle nich neměl platit kvůli údajnému faulu českého útočníka. „Nebýt situace před druhým gólem, tak jsme v Praze neprohráli,“ tvrdil slovenský brankář Kamil Čontofalský.

Článek

V 77. minutě Čontofalský vyběhl pro vysoký míč na hranici pokutového území. Jenže od půlící čáry běžící Kulič se tlačil na bránícího Čecha, který se s vlastním brankářem srazil. Ten padl na zem, míč neudržel a český útočník skóroval do prázdné branky.

„Byl to faul, jasný faul. Kulič strčil do Marka Čecha, který mě srazil. Ptal jsem se rozhodčího, proč to nepískal, a odpověděl mi, že mě fauloval vlastní hráč. Spadl jsem na hlavu, na rameno a ještě jsem dostal kolenem do hlavy. Byl jsem přesvědčený, že sudí zapíská. Ale když jsem viděl, jak ukazuje do středového kruhu, byl jsem z toho v šoku,“ zlobil se Čontofalský.

Jeho spoluhráči však brali prohru smířlivě. „Češi dali tři góly, my jeden. To snad hovoří jasně. Přestože jsme odehráli lepší zápas než před rokem v Bratislavě, tak jsme zase dostali tři góly,“ posteskl si Matej Krajčík, obránce Slovenska. „Začali jsme dobře a nebáli se, jenže jsme dostali dva góly z rychlých protiútoků, na které jsme se celou dobu připravovali. To by se stávat nemělo. Je to odraz celého mužstva a obranné činnosti,“ lamentoval.

Kisel: Češi jsou vpředu

„Češi byli efektivnější a ukázali nám, že jsou o krok vpředu. Nejen co se týká hry, ale i ve všem kolem fotbalu. My si z nich můžeme brát jen příklad. Kdybychom jednou dosáhli na jejich úroveň, byl bych šťastný,“ tvrdil záložník Karol Kisel, který jako hráč Sparty hrál vlastně doma: „Byl to zvláštní pocit, ale bral jsem to jako fakt.“

Trenér Ján Kocian byl s výkonem svého týmu spokojený: „Neodehráli jsme špatný zápas. V dlouhých pasážích jsme byli vyrovnaným soupeřem, gól však přišel příliš brzy. Mohli jsme vyrovnat, ale podruhé jsme inkasovali branku, jakou můžeme dostat jen my. Češi pak udeřili do otevřené obrany. Děláme mnoho individuálních chyb a soupeři nás za ně trestají.“

Reklama

Související témata: