Hlavní obsah

Rusové zasypali chorvatské velvyslanectví v Moskvě dárky

MOSKVA

Chorvatské velvyslanectví v Moskvě zaplavily po kvalifikaci na fotbalové Euro dárky ruských fanoušků. Chorvati totiž v posledním zápase potupili na vyprodaném stadionu Wembley Angličany, a pomohli tak Rusům na evropský šampionát. Moskevští obyvatelé nelenili s výrazy díků a od středečního večera přinášejí k ambasádě spousty předmětů včetně kaviáru a vodky.

Článek

Chorvatský diplomat dnes v Moskvě agentuře Interfax řekl, že před budovou se už třetí den hromadí kytice, plyšová zvířátka, fanouškovské šály a další věci. Kdosi přinesl i půl kila červeného kaviáru a láhev oblíbené vodky. "Takové setkání s ruskou velkorysostí bylo velmi příjemné," prohlásil Chorvat.

Chorvatům prý pomohla i špatně provedená hymna 

Chorvatským fotbalistům prý ve středu pomohla k nabuzení před zápasem také špatná výslovnost anglického operního zpěváka při jejich hymně. Dnes o tom spekuluje britský tisk. Pěvec Tony Henry, který zpíval na stadionu Wembley chorvatskou hymnu, údajně špatně vyslovil pasáž, v níž Chorvati vyjadřují lásku ke svým horám, a na místo toho zazněla vulgární podoba slova penis.

Chorvatští fotbalisti se v tu chvíli začali smát a Vedran Čorluka s Lukou Modričem na sebe spiklenecky mrkli, napsal list The Sun. Deník cituje jednoho chorvatského sportovního novináře, který chorvatské reprezentaci poradil, aby si zpěváka Henryho zvolila za maskota. "Bezpochyby je hráčům dovoleno, aby se uvolnili. Tak proč jej nepozvat na Euro 2008, aby v tom pokračoval," poznamenal novinář.

Reklama

Související témata: