Hlavní obsah

Baroš nad hattrickem nepřemýšlel

Česká fotbalová reprezentace zvládla sobotní utkání kvalifikace ME 2008 proti San Marinu a po výhře 7:0 je v čele skupiny D. Dařilo se trojici českých útočníků, kteří vstřelili pět gólů. Skóre otevřel Marek Kulič, dvakrát se trefili Jan Koller a Milan Baroš. Pro útočníka Aston Villy to byl první start v reprezentaci od mistrovství světa.

Článek

Jak se cítíte po zranění chodidla?

V plném tréninku jsem přes měsíc, fyzicky se cítím dobře. Po zranění pro mě sezóna začíná až teď v říjnu. Odstartoval jsem ji dobře a doufám, že tak budu pokračovat.

Jsou pro vás dva góly vzpruhou do dalších utkání?

Každý gól útočníkovi psychicky pomůže. Zápas byl ale spíše o tom, abychom se rozehráli. Druhá půlka v Irsku bude o něco těžší.

Hrál jste někdy proti podobně slabému soupeři?

Něco podobného to bylo třeba proti Andoře. Někdy je těžší se prosadit proti takovému týmu, než v normálním zápase. Soupeř je zalezlý v šestnáctce a není žádné místo na kombinaci. Důležité bylo, že se nikdo nezranil a nedostali jsme ani žluté karty.

Mají smysl podobné zápasy s fotbalovými trpaslíky?

Všichni mají právo hrát kvalifikaci, ale podle mě to je zbytečný zápas. Ani ty kluky to nemůže bavit. Přijedou takovou cestu, dostanou sedm gólů a zase jedou domů. Ale na druhou stranu to může být dobré pro nás. Dáme nějaké góly a chytíme se. Tenhle zápas nás může nakopnout a pomoct nám k výhře v Irsku.

Skóre utěšeně rostlo, nebylo vám s přibývajícími góly soupeře líto?

Na to nejde myslet. Každý si hledíme svého výkonu a jdeme za svým cílem dostat se na mistrovství Evropy. V tabulce může hrát roli každý gól.

Co je v souboji, kdy máte protivníka po celý zápas pod tlakem, nejtěžší?

Osobně tyhle zápasy nepodceňuji, nemám problém se soustředěním. Je to mezistátní souboj, i góly se normálně počítají. Je dobré pro psychiku, když se podaří nějaké góly vstřelit.

Kouč Brückner poslal do hry tři útočníky. Jak jste měli rozdělené úkoly?

My s Dinem Kollerem jsme měli hrát úplně na hrotu a sklepávat balóny pro druhou vlnu. Marek Kulič to měl odběhat za námi, takže jsme spíš hráli na dva klasické útočníky a jednoho vysunutého záložníka. Ale proti takovému soupeři kombinací tolik nebylo, do brejků chodit nešlo. Fotbal byl po celých devadesát minut jednotvárný.

Dal jste dva góly, mohl jste jich ale vstřelit i víc. Lákal vás hattrick?

Nad tím jsem ani nepřemýšlel. Byl jsem rád, že zápas probíhá, jak jsme si představovali. Kdyby padl, tak bych byl rád. Ale i dva góly jsou moc pěkné.

Reklama

Související témata: