Hlavní obsah

Čech figuruje v sestavě „troubů“ ME, Galásek v jedenáctce šampiónů

PRAHA

S koncem základních skupin na evropském fotbalovém šampionátu přišel čas na bilancování úvodní fáze turnaje, který letos našel místo v Rakousku a ve Švýcarsku. Televizní stanice Eurosport na svém serveru složila ideální jedenáctku základní části a proti ní postavila mužstvo „troubů“. Své místo ve výběrech našli i dva čeští fotbalisté, záložník Tomáš Galásek a brankář Petr Čech.

Článek

Autoři obou výběrů se řídili pravidlem, že v každém „all star“ týmu může být jen jeden hráč jedné země. „Jinak bychom museli do mužstva troubů nominovat kompletní francouzskou jedenáctku,“ uvedli s nadsázkou redaktoři Eurosportu.

V týmu „šampiónů“ překvapivě figurují i tři hráči z mužstev, která již hovoří o letošním Euru v minulém času. Vedle švýcarského záložníka Hakana Yakina a rumunského zadáka Cristiana Chiva se dostal do ideální jedenáctky také pětatřicetiletý český středopolař Tomáš Galásek.

V sestavě „troubů“ jsou naopak čtyři hráči z celků, které čekají čtvrtfinálové duely: ruský obránce Denis Kolodin, španělský záložník Andres Iniesta, italský útočník Luca Toni a německý forvard Mario Gomez.

Branku "troubů" pak hájí český gólman Petr Čech, jehož osudová chyba v klíčovém duelu s Turky pomohla soupeři českých fotbalistů nastartovat obrat utkání, v němž svěřenci trenéra Brücknera vedli 2:1. „Když budeme hodně přísní, pak Čech nese vinu na všech třech inkasovaných brankách. I když z náročnosti ubereme, pořád drží prim v kategorii ‘kiks šampionátu‘,“ píše Eurosport.

Tým šampiónů
Buffon (It.) - Srna (Chorv.), Chivu (Rum.), Žirkov (Rus.) - Galásek (ČR), Cristiano Ronaldo (Port.), Sneijder (Niz.), Podolski (Něm.) - Arda Turan (Tur.), Hakan Yakin (Švýc.), Villa (Šp.).
Tým troubů
Čech (ČR) - Seitaridis (Řec.), Kolodin (Rus.), Bak (Pol.), Pogatetz (Rak.) - Iniesta (Šp.), Svensson (Švéd.), Barnetta (Švýc.) - Toni (It.), Henry (Fr.), Gomez (Něm.).

Reklama

Související témata: