Hlavní obsah

Sázkový rekord Euro nepřineslo, kanceláře ale spíše vydělávaly

PRAHA

Evropský fotbalový šampionát očekávanou rekordní sázkařskou žeň nepřinesl, nejvíce sázeným vrcholným turnajem na tuzemském trhu kurzových sázek tak zůstalo předloňské fotbalové mistrovství světa. Letos se ale jednalo o zdaleka největší událost. Jak v pondělí zjistila ČTK, provozovatelé kurzového sázení byli v součtu úspěšnější a na výhrách vyplatili méně, než činily v součtu jejich přijaté sázky.

Článek

Jednička trhu společnost Tipsport přijala sázky za 315 miliónů korun, zatímco ke zmíněnému MS 2006 za takřka půl miliardy korun. U Fortuny lidé vsadili za čtvrt miliardy korun a u firem Chance a Synot Tip vždy za takřka sto miliónů korun.

Největší ranou bylo pro provozovatele nečekaně brzké vypadnutí české reprezentace. "Podle předpokladů to pro nás byla největší sázkařská událost roku, ale když Češi vypadli už v základní skupině, tak šly tržby zhruba o pětinu dolů," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. "Na utkání našich fotbalistů se totiž sázely dvoj až třínásobky toho, co při jiných zápasech," porovnával mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

O odhadem desítky miliónů korun tuzemské kanceláře také připravili zahraniční operátoři nabízející internetového sázení, na které české firmy nemají povolení.

Částečnou náplastí byla českým operátorům celková úspěšnost. Po úvodních dvou dnech mistrovství Evropy kanceláře prodělávaly v souboji se sázkaři desítky miliónů korun, ale postupně se favoritům, na které většina tipujících nejvíce sází, přestalo tolik dařit.

"Bilance po letošním Euru je mírně v náš prospěch, vyplatili jsme 94 procent všech vkladů zpět," uvedl hlavní bookmaker firmy Fortuna Michal Hanák. V kladných číslech byly i firmy Synot a Chance, společnosti Tipsport a Sazka pak hlásily vyrovnanou bilanci přijatých sázek a výher.

Smolařem sázení byl hráč, jenž ve Fortuně vložil 800 000 korun na výhru českého týmu nad Turky. Turci ale třemi góly za sebou utkání v závěru otočili ve svůj prospěch. Naproti tomu u firmy Chance zase jeden z tipujících v součtu vyhrál přes dva milióny korun, když sázel pravidelně částky kolem 50 000 korun na výsledky zápasů, poločasů a přesné skóre.

Provozovatelé i sázkaři už nyní zbrojí na olympijské hry v Pekingu. "Objem sázek bude také velmi vysoký, nepředpokládáme však, že by byl vyšší než toto ME," uzavřela Jana Pokorná z Chance.

Reklama