Hlavní obsah

Matějovský: Každý by chtěl hrát, Portugalci se dají porazit

Připraven naskočit do mistrovství Evropy je záložník fotbalové reprezentace Marek Matějovský. Mezi ním a Davidem Jarolímem se rozhodovalo, kdo ve středové řadě nahradí zraněného Tomáše Rosického. Přednost dostal hráč Hamburku, Matějovský čeká na svojí šanci. „Hrát by chtěl každý. Ale jsem tu, aby byl úspěšný tým. Každý se snaží plnit svoji roli,“ řekl hráč anglického Readingu.

Článek

Jste už po zdravotních problémech v pořádku?

Snažím se o sebe preventivně starat, ale zranění už je definitivně pryč. Jsem stoprocentně připravený.

V prvním zápase proti Švýcarsku jste nehrál. Nemrzelo vás, že dostal přednost David Jarolím?

Davidovi jsem věřil a klukům fandil. Nevidím ale situaci jako souboj mezi mnou a ním. Jsme tu jako jeden tým a máme jasný cíl. Podobné by bylo na více postech.

Švýcary jste porazili, ale Portugalci jsou silnější. Souhlasíte?

Věřím, že to už bude jenom lepší a snad budeme dál vyhrávat. Portugalci mají hodně zvučných jmen, je z čeho vybírat. Není to ale tým, který se nedá porazit.

Hlavní hvězdou soupeře je Cristiano Ronaldo. Při své premiéře v Readingu jste je mohl pozorovat zblízka. V čem výjimečný?

Dokázal v sezóně neuvěřitelné věci. Neuvěřitelná je rychlost, ve které provádí všechny své kousky. Hodně jsem se na něj díval, na lavičce jsem k tomu měl dost prostoru. Dost se mi jeho hra líbila.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: