Hlavní obsah

VIDEO: Kde jste, Slováci? I to je jeden z receptů Babicových fotbalových dobrot

Praha

Šampionátová horečka pomalu stoupá a příznivci národního týmu dostali týden před startem EURO 2012 také originální kuchařku. Knížka „Babicovy fotbalové dobroty“ má podtitul Recepty pro všechny fanynky a fanoušky. Známý kuchař a kovaný sparťan Jiří Babica ji ve čtvrtek pokřtil v pivnici U Zlatého tygra, což moderátor Ondřej Hejma označil za kulinárně-literární událost roku.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Za slavnou "tygří" pípou - zleva Jiří Babica, Ondřej Hejma, Jan Berger, Antonín Panenka a Leoš Noha.

Článek
Fotogalerie

Babicovy fotbalové dobroty

Mexická vlna, Plněný rozhodčí, Smažené kopačky, Křupavá nosítka, Messiho snídaně, Šikmooký fotbalista... To všechno jsou názvy originálních receptů. A protože EURO 2012 je za dveřmi, nechybí ani brynzová kapitola Kde jste, Slováci? „To aby bylo jasné, že oni se tam na rozdíl od nás nedostali," směje se Jiří Babica.

U Zlatého tygra měl při křtu renomované kmotry, kteří mu také svými recepty do knížky přispěli – internacionály Antonína Panenku a Jana Bergra, muzikanta Ondřeje Hejmu a Ádu Větvičku z Okresního přeboru čili Leoše Nohu.

„Sám jsem fotbal jako kluk hrával, samozřejmě za Spartu. Pak jsem ale hrozně moc vyrostl, tak jsem přešel na basketbal, který dodnes aktivně provozuju. Teď se třeba chystám na mistrovství Evropy veteránů. Vždycky mám z týmu nejvíc technických chyb, třeba když křičím, že rozhodčí je mrkev," vtipkuje vytáhlý kuchař.

„Babicovy fotbalové dobroty" vydává Eminent, autorsky přispěl také Pavel Procházka, šéfredaktor magazínu Hattrick a bývalý Babicův basketbalový spoluhráč.

Reklama

Související témata:
Jiří Babica
Ondřej Hejma