Hlavní obsah

Češi jsou slabí, v kvalifikaci byli na úrovni Moldávie. Určitě vyhrajeme, věří polská legenda

Varšava

Po remíze a velmi dobrém výkonu s Ruskem na EURO 2012 panuje mezi Poláky velký optimismus a jen málokdo z nich si připouští, že by reprezentaci našich severních sousedů mohla v sobotu vyřadit z dalších bojů na turnaji Česká republika. O vítězství a postupu svých barev vůbec nepochybuje také polská fotbalová legenda Zbigniew Boniek.

Foto: ČTK/AP

V Polsku panuje eurofie. Málokdo si připouští, že tým nepostoupí do čtvrtfinále

Článek

„Určitě vyhrajeme. A jestli se tak nestane, bude to znamenat, že jsme nesplnili ani minimální plán. Ale celkově je třeba chlapcům pogratulovat, po slabším zápase s Řeckem zvládli opravdu tvrdou bitvu s Ruskem," chválil své následovníky Boniek v rozhovoru pro polský list Przeglad Sportowy.

Podle něj bude pro Poláky zápas s Českem mnohem snazší než zmíněný duel s Rusy. „Musí být lehčí. Proti Čechům nejde nevyhrát. Vždyť byli v kvalifikaci z týmů, které jsou na EURO, nejslabší. Udělali jen třináct bodů. Nastříleli stejně gólů jako Moldávie a jen o dva více než Ázerbájdžán," připomněl bronzový medailista z MS 1982.

Češi mají však před zápasem lepší výchozí pozici. K postupu by jim mohla stačit i remíza, zatímco Poláci musejí bezpodmínečně zvítězit, jinak na domácím turnaji skončí. Bílkův výběr navíc bude hrát ve Vratislavi, kde bydlí a už má za sebou dva zápasy, zatímco domácí tým musí přicestovat z Varšavy.

Domácí mužstvo také bude zřejmě pod větším tlakem. „V tom nebude problém. Jako Poláci máme potřebu mít hrdiny, hvězdy a nezapomenutelné okamžiky. A každý chytrý hráč si to uvědomuje. Pokud nevyhrajeme, bude to znamenat, že jsme slabí," dodal bývalý hráč Juventusu a AS Řím.

Skupina A

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Česko 3 4 : 5 6
2 Řecko 3 3 : 3 4
3 Rusko 3 5 : 3 4
4 Polsko 3 2 : 3 2

Skupina B

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Německo 3 5 : 2 9
2 Portugalsko 3 5 : 4 6
3 Dánsko 3 4 : 5 3
4 Nizozemsko 3 2 : 5 0

Skupina C

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Španělsko 3 6 : 1 7
2 Itálie 3 4 : 2 5
3 Chorvatsko 3 4 : 3 4
4 Irsko 3 1 : 9 0

Skupina D

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Anglie 3 5 : 3 7
2 Francie 3 3 : 3 4
3 Ukrajina 3 2 : 4 3
4 Švédsko 3 5 : 5 3

Reklama

Související témata: