Hlavní obsah

VIDEO: „Orli“ budou mít proti Čechům nejgigantičtější podporu v historii, těší se Poláci

Vratislav
Aktualizováno

Ještě nikdy v historii mistrovství Evropy fotbalisté Polska neokusili atmosféru vyřazovacích bojů. Jsou si však jistí, že na domácím EURO 2012 se to změní. Má to však jednu podmínku – v sobotu večer musejí ve Vratislavi porazit českou reprezentaci. Tím pádem by si na její úkor postup do čtvrtfinále ze skupiny A zajistili. „Zápas s Ruskem ukázal, že jsme dost dobří na to, abychom Čechy porazili,“ ujišťuje sebevědomě trenér Franciszek Smuda.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Gólman Przemyslaw Tytoń se podepisuje fanouškům.

Článek
Fotogalerie

Trenér polských fotbalistů před zápasem s Českem

Vratislav je od pátku na nohou. Polský nároďák se do ní přesunul z Varšavy, kde má během šampionátu svoji domácí základnu. Na letišti i před hotelem Park Plaza čekaly na hráče stovky fanoušků, každý pohyb mužstva byl zmapován v živém televizním vysílán.

„Když vidíme, co se děje ve Vratislavi den před zápasem, je jasné, že polská reprezentace bude mít v sobotu večer proti Čechům nejgigantičtější podporu v historii," ujistil reportér stanice TVN 24.

„Orli" si skutečně vychutnávají podporu celého národa. „Moc dobře víme, že jen výhra nás posune dál. Jsme ale na takovou výzvu připraveni. Všichni za námi stojí, chceme jejich přání splnit," ujišťuje záložník Ludovic Obraniak. „Zápas s Ruskem ukázal, že jsme dost dobří na to, abychom Čechy porazili," hlásá sebevědomě trenér Franciszek Smuda.

Čechům prý stačí bronz hokejistů...

Zmíněná reportérská stanice vysílá celý den live výhradně zpravodajství o fotbalovém šampionátu. Nic jiného. A každou hodinu má slovo i zpravodaj z Prahy, který se hlásí přímo od Karlova mostu.

„Češi mají šampionát blízko, ale tady v Praze není vůbec cítit, že se nějaký velký zápas blíží," diví se. „Nedávno Češi prožívali mistrovství světa v hokeji, kde slavili úspěch ziskem bronzových medailí. Zdá se, že už se tím fanoušci nasytili," posílá reportér pozitivní zprávy domů do Polska.

Celou zemi teď nejvíc zajímá, jestli se proti Barošovi a spol. postaví do branky původní jednička Szczesny, nebo Tyton, který po vyloučení kolegy zazářil v duelu s Ruskem.

„Říká se, že vítězná sestava se nemění. A remízu s Ruskem můžeme za výhru považovat," usmívá se tajemně kouč Smuda.

Jinak ovšem celý národ spoléhá především na dortmundská dvojčata - záložníka Blaszczykowského a útočníka Lewandowského, autorů branek ze zápasů s Ruskem a Řeckem.

Utkání ve Vratislavi začne ve 20:45, přímý přenos vysílá ČT4, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: