Hlavní obsah

Krásná Alena dá Buffonovi křídla, s ní na tribuně se Gigi pomsty Němců nebojí

Varšava

Paní Brankářová je vlastně posledním českým vyslancem, který mezi semifinalisty na fotbalovém EURO 2012 ještě zbyl. Loni v červnu si modelka Alena Šeredová (34) svého Gigiho po šestileté známosti v Praze na Vyšehradě vzala. Před měsícem s ním slavila titul v italské lize a to samé by si rádi zopakovali i na šampionátu. Gólman italské reprezentace Gianluigi Buffon (34) neskrývá, že v kouzlo svojí ženy bude spoléhat i při večerním semifinále s Německem ve Varšavě (od 20:45).

Foto: Sport.cz

U oslavy titulu Juventusu v italské lize byla s gólmanem Gianlugim Buffonem na trávníku turínského stadiónu i jeho manželka Alena Šeredová a synové David Lee a Louis Thomas

Článek

Když Juventus Turín po letech zase vyhrál mistrovský titul, slavila ho Alena Šeredová v květnu přímo na trávníku i s manželem a synky Louisem Thomasem (4,5) a Davidem Lee (2,5). Stejně by si chtěli zakřepčit i po kyjevském finále mistrovství Evropy. To by však Italové nejdřív museli vyřadit ve varšavském semifinále Německo.

„Alena přiletěla, bude zase na tribuně. Je pro mě důležité vědět, že je se mnou a fandí mi," libuje si Gianluigi Buffon v rozhovoru pro německý Bild.

Němci se na velkých turnajích již sedmkrát pokoušeli Italy porazit. A ani jednou se jim to zatím nepovedlo! „Víme, že se nám chtějí pomstít. A mají zatraceně silný tým," uvědomuje si Buffon.

Právě on německé útočníky zničil na jejich domácím mistrovství světa 2006, když Italové vyhráli v semifinále 2:0 v prodloužení a pak získali titul. „Tehdy jsem byl neuvěřitelně spokojený. Porazili jsme Němce na jejich půdě a v Berlíně vyhráli i finále," rýpe se gólman v živých ranách nejbližších soupeřů. „Je to taková klasika mezi dvěma velkými soupeři. Zápasy proti Německu patří mezi nejšťastnější vzpomínky mojí kariéry."

Z německého týmu si nejvíc váží útočníků. „Pokud bych si mohl vybrat, vzal bych si do svého mužstva Kloseho a Gomeze," usmívá se Buffon. „Jak porazit Německo? Nesmíme dělat vůbec žádné chyby - a jako vždy budeme potřebovat i trochu štěstí," avizuje gólman.

Reklama

Související témata: