Hlavní obsah

Tréninku na Holanďany velí i Brückner. Góly ale nenatrénujeme, ví Dočkal

Praha

Již jen poslední tréninky zbývají fotbalové reprezentaci před úterním úvodním kvalifikačním duelem s Nizozemskem. Trenér Pavel Vrba se proto dělí o přípravu se svým poradcem Karlem Brücknerem, který znal ve své době na Oranje spolehlivý recept. Teď na tréninku zastavuje hru a vydává hráčům nejrůznější pokyny. „Jenže góly nenatrénujeme. To je otázka až samotného utkání,“ uvědomuje si záložník Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté (vpředu zleva): Pavel Kadeřábek, Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí, Michal Kadlec, Václav Kadlec, Josef Hušbauer a Matěj Vydra během tréninku fotbalové reprezentace před utkáním ve Finsku.

Článek

Holanďany jste si chtěli prohlédnout během jejich zápasu v Itálii. Jenže skoro celý ho odehráli jen o deseti...

Bohužel, zápas v Itálii nám toho moc neukázal. Ale všichni jsme sledovali jejich zápasy na mistrovství světa. S příchodem nového trenéra asi něco změní, ale pořád jim spousta typických vlastností zůstane.

Jaké třeba?

Podle mě je jejich největší zbraní přechodová fáze. S tím jsme se nedávno se Spartou potkali proti Zwolle. Hrají v rozestavení 4-3-3, takže ve chvíli, kdy získají míč, mají velmi rychle minimálně tři hráče nahoře.

O to více jste rádi, že do Prahy nepřijede rychlík Robben, že?

Je to obrovský rozdíl, když ho mohou využít, a když ne. Může to pro nás být trochu výhoda, ale pořád mají do ofenzivy spoustu výborných hráčů. A několikrát už si bez Robbena poradili.

Proti Američanům jste ve středu vyšli střelecky naprázdno. Natrénovali jste lepší zakončení?

Abych pravdu řekl, blbě se trénuje, jak dávat góly. Spíše můžeme vypilovat, jak se do šancí dostat, jejich proměňování už je otázkou samotného utkání. Snad se zápas s Američany nebude opakovat. Navíc musíme počítat s tím, že proti Holanďanům si sotva vytvoříme pět, šest velkých šancí.

Proto budete i se známým specialistou Karlem Brücknerem cvičit standardní situace...

Na ně bude zaměřený hlavně nedělní odpolední trénink. Velký důraz trenéři kladou také na zakládání útoků, které musíme zjednodušit.

Za utkání s USA kouč Vrba pochválil náhradníky, kteří do hry přišli ve druhém poločase. Vy jste byl mezi nimi, děláte si tedy naděje i na základní sestavu?

Zatím toho z tréninku moc poznat nebylo. Já navíc nastoupil až ke konci, pochvala se týkala spíš kluků, kteří toho odehráli víc. Nevím, jestli je to má šance.

Zápas ČR - Nizozemsko se hraje v úterý 9. září od 20:45 v Praze na Letné. Přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž přinese Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články