Hlavní obsah

VIDEO: Kanonýr Müller znovu straší soupeře. Dvěma góly vysvobodil otupělé Němce

Dortmund

Mistři světa z Německa zahájili kvalifikační souboje o účast na ME výhrou 2:1 nad Skotskem. Na povinné tři body se však hráči Nationalelf hodně nadřeli a nebýt útočníka Bayernu Thomase Müllera, fanoušci v Dortmundu mohli nechtěně spatřit další senzační výsledek.

Müller zařídil výhru Německa nad Skotskem.

 
Článek

Druhý nejlepší střelec světového šampionátu si i přes relativně krátké prázdniny odpočinul a na prahu nové sezóny opět střílí důležité góly. V 18. minutě si Müller vyskočil na centr Rudyho a přesnou hlavičkou otevřel skóre.

Jenže Skotsko podobně jako minulý týden Argentina hodně zlobilo německou defenzivu a po jednom z povedených rychlých brejků v 66. minutě prostřelil Neuera útočník Watfordu Ikechi Anya.

„Ještě, že máme Müllera!" komentuje deník Bild „šťastnou" výhru Německa. Byl to znovu čtyřiadvacetiletý útočník, který dvacet minut před koncem po rohovém kopu uklidil míč do sítě a Nationalelf vystřílel vítězství 2:1. V závěru zápasu ještě nastřelil brankovou konstrukci.

Od roku 2013 si Müller v 20 mezistátních duelech připsal úctyhodných 14 gólů, dalších osm připravil pro své spoluhráče. Taková je vizitka v současné době nejefektivnějšího německého kanonýra.

Reklama

Související témata: