Hlavní obsah

Rána a dlouhé čekání na gól. Dočkal se stává talismanem nároďáku

Praha

Už to asi není náhoda. Když se letenský záložník trefí v dresu národního týmu, fotbalová reprezentace vždy vyhraje. Platilo to proti Slovensku, v Bulharsku - a hlavně na Letné proti Nizozemsku. Záložník Bořek Dočkal vstřelil krásný úvodní gól zápasu a Češi nakonec v premiéře kvalifikace EURO 2016 senzačně zvítězili 2:1. „Jako maskot si nepřipadám, ale moc důležitý gól to samozřejmě byl,“ pochvaloval si Dočkal, který v nastavení figuroval i u Pilařovy vítězné branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Bořek Dočkal (vlevo) se raduje společně s Pavlem Kadeřábkem (uprostřed) a Davidem Lafatou z gólu proti Nizozemsku.

Článek
Fotogalerie

Vrba o rozhodujícím gólu Pilaře.

Kam svoji trefu zařadíte?

Nevím, jestli byla moje nejkrásnější. Ale určitě nejdůležitější - proti takovému soupeři a ve vítězném zápase.

Padla po ose Krejčí - Lafata - Dočkal. Sparťanská znalost domácího trávníku se tedy ukázala...

Je to asi trochu shoda okolností, že jsme se do akce zapojili právě my tři. Měl jsem i trochu štěstí, ze čtyř takových pokusů bych asi těžko dal čtyři góly.

Ale tentokrát to vyšlo.

Původně jsem si ještě chtěl vzít míč pro sebe. Pak se mi ale zdálo, že proti mně obránce vystupuje, tak jsem naštěstí zvolil toto řešení. Vystřelil jsem - a pak nastalo dlouhé čekání, jestli se míč od tyče odrazí na správnou stranu. Naštěstí zapadl těsně za druhou tyč.

V nastavení vás muselo docela zaskočit, jak s vaším centrem naložil Janmaat...

Neměl to úplně lehké, ale za ním nabíhal Venca Pilař. Ale vzhledem k tomu, kolikátá minuta probíhala, to mohl asi zahrát bezpečněji. Naštěstí trefil vlastní tyč a Venca míč dorazil do sítě.

Zdálo se, že jste na zápas lépe připravení než favorizovaní Nizozemci.

To bych ani neřekl, svoji kvalitu u nás potvrdili. My jsme ale dobře vykrývali prostory a hráli z nižšího bloku, pak to má každý těžké. A na rozdíl od předešlých zápasů jsme byli maximálně produktivní, to bylo moc důležité.

Reklama