Hlavní obsah

Žádný zájezd, ale kvalifikace. Vrba odletěl pro čtyři body i s Váchou

Praha

Nečekaná výhra nad Nizozemskem je skvělým základem. Teď ale reprezentaci čeká v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016 perný dvojzápas. Dnes odpoledne odletěli fotbalisté do Istanbulu, kde v pátek nastoupí proti Turecku. A hned v pondělí budou hrát v Kazachstánu, přičemž kouč Pavel Vrba chce domů přivézt minimálně čtyři body. K dispozici má i záložníka Lukáše Váchu, který po zranění poslední dva dny už trénoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Také zraněný záložník Lukáš Vácha vyrazil do Turecka.

Článek

Jsou to ale novoty. Kdyby se termíny kvalifikace dojednávaly na tradiční schůzce účastníků skupiny jako dřív, sotva by Češi prahli po dvojzápase Turecko - Kazachstán. Jenže skupina se tentokrát losovala. A los nachystal nároďáku pekelný zájezd.

„Nenazýval bych to zájezdem, ale cestou ke kvalifikaci. Máme to trošičku složitější, ale musíme se s tím vyrovnat. Na druhou stranu je o něco lepší hrát před Kazachstánem v Turecku, než kdybychom se tam museli přesouvat z Islandu," poukázal na letišti v Ruzyni trenér Pavel Vrba.

Mezi zápasy navíc Češi budou mít jen dva volné dny. „Tři dny a zápas, na to jsem z pohárů zvyklý. Teď budeme mít dva dny a zápas, navíc cestování. Času na regeneraci moc nebude, ale připravovali jsme se na to dlouho dopředu," ujistil Vrba.

Noha drží, odechl si letenský záložník

Kouč si oddechl, že nepřišel o služby letenského záložníka, který proti Oranje hrál v základní sestavě a před týdnem se blýskl parádním gólem v Evropské lize proti Bernu.

„Ve středu už jsem trénoval naplno, abych otestoval, co noha vydrží. Noha vydržela. Jsem připravený na sto procent," hlásil Lukáš Vácha před odletem z Prahy.

Zranil se v nedělním ligovém duelu Sparty, když strčil nohu do střely libereckého Pavelky. „Dostal jsem úder do patní oblasti, tam jsou měkké tkáně. Cítil jsem, že v noze se mi něco hnulo, obával jsem se, abych neměl zlomený metatars na vnitřní straně nohy. Měl jsem naštěstí jen otok, ale realizační tým i lékaři se mi věnovali. Otok jsme odstranili, i když bolestivé to ještě trochu je."

Zatím není schopen říci, jestli zvládne odehrát zápas bez prášků nebo injekcí. „Uvidíme. Jsem připravený na všechny varianty," ujišťuje Vácha.

Reklama

Související témata: