Hlavní obsah

Srbsko i Albánie se proti trestům od UEFA odvolaly k arbitráži

Bern

Fotbalové svazy Srbska i Albánie se odvolaly ke sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) proti trestům, které jim udělila UEFA za nedohraný zápas kvalifikace mistrovství Evropy. Říjnový duel byl zkontumován ve prospěch domácích Srbů, zároveň jim však disciplinární komise odebrala tři body a uzavřela stadión na příští dva kvalifikační zápasy. Obě země navíc musejí zaplatit pokutu 100 tisíc eur (asi 2,8 miliónu korun).

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda UEFA Michel Platini

Článek

Souboj dvou balkánských zemí, mezi nimiž panují dlouhodobě vyostřené vztahy, byl v Bělehradu krátce před koncem prvního poločasu předčasně ukončen za bezbrankového stavu. Utkání narušil dálkově řízený dron s vlajkou Velké Albánie - části Černé Hory, Srbska, Makedonie, Řecka a celého Kosova, které albánští nacionalisté považují za území náležející Albánii.

Když jeden ze srbských hráčů zástavu z letounu sundal, vrhli se na něj dva albánští fotbalisté a následně došlo k potyčce. Do ní se zapojilo i několik domácích fanoušků. Rozhodčí Martin Atkinson poslal oba týmy do kabin, Albánci se posléze odmítli na hřiště vrátit.

Reklama

Související témata: