Hlavní obsah

Operace Island zahájena! Vrba odstartoval s reprezentanty dobrovolný trénink

Praha
Aktualizováno

Dvacet. To je počet nominovaných hráčů, kteří již ve středu odpoledne zahájili na pražském Strahově dobrovolný trénink v přípravě na Island. Fotbalová reprezentace se oficiálně sejde až v pondělí, do Reykjavíku odletí ve středu a v pátek 12. června ji na Islandu čeká jeden z klíčových duelů kvalifikace mistrovství Evropy 2016. Dobrovolné tréninky budou pokračovat ještě ve čtvrtek a v pátek.

Dobrovolný trénink české fotbalové reprezentaceVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jen kvarteto nominovaných chybělo na prvním dobrovolném tréninku. Sparťan Pavel Kadeřábek z rodinných důvodů. S jeho plánovaným odchodem do Hoffenheimu to prý nesouvisí, již ve čtvrtek se do přípravy zapojí.

Až na pondělním srazu se objeví brankář Petr Čech, který je s Chelsea na turné po Asii a Austrálii. Stejný je i případ Tomáše Vaclíka a Marka Suchého, jež s jejich Basilejí ještě o víkendu čeká finále Švýcarského poháru proti Sionu.

Češi mají kvalifikaci výborně rozehranou. Teď je v neoblíbeném termínu po klubové sezóně čeká zápas o první místo ve skupině číslo dvě. V Plzni dokázali Island po velké bitvě porazit, odveta v Reykjavíku bude ještě pernější.

„Čeká nás stejně důležité utkání jako v Plzni. Jakýkoliv bodový zisk by byl obrovskou vzpruhou. Během podzimu jsme získali spoustu bodů, s nimiž jsme ani nepočítali. Pak jsme ale ztratili s Lotyšskem, kde jsme zase s plným ziskem trochu počítali," říká kouč Pavel Vrba.

Trénink ve slušném tempu

S červnovým termínem nemá problém. „Pro mě byl horší a nečitelnější březen, když jsme se sešli po delší pauze a hráči toho ještě neměli moc odehráno. Teď nemám obavy, že bychom se nenachystali. Hned první trénink měl tempo, jaké bychom si představovali," zhodnotil Vrba.

„Únava se po sezóně samozřejmě hlásí, ale vymlouvat se na ni určitě nebudeme. Vždyť se ještě hraje také finále Ligy mistrů, navíc Islanďani na tom budou stejně jako my. Po sezóně už jsme hráli třeba s Itálií - a dokázali s ní remizovat 0:0," poukázal turecký legionář Michal Kadlec.

Reklama

Související témata: