Hlavní obsah

Z nizozemské nominace na kvalifikaci ME vypadli Klaassen a Promes

Amsterdam

Dvě změny v nominaci na závěrečné dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem a Českou republikou musel udělat trenér nizozemských fotbalistů Danny Blind. Zraněnou dvojici Davy Klaassen, Quincy Promes nahradili nováček Riechedly Bazoer a Eljero Elia, který se do národního týmu vrátil po třech letech.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Zklamání nizozemských fotbalistů Wesleyho Sneijdera (vpravo) a Jaira Riedewalda po porážce v Turecku.

Článek

Klaassen z Ajaxu utrpěl v nedělním utkání s PSV Eindhoven otřes mozku a zcela jistě přijde o sobotní utkání v Kazachstánu. Do zápasu s českým týmem by však zasáhnout mohl, o jeho případném startu rozhodne lékařská prohlídka. Promese připraví problémy se stehenním svalem o oba duely.

V nizozemském výběru kvůli zraněním chybí také kapitán Arjen Robben a obránci Ron Vlaar se Stefanem de Vrijem. Pro Blindův tým jde o ztráty v nejméně vhodnou dobu, protože bronzovým medailistům z loňského mistrovství světa patří ve skupině A až čtvrté místo a aby udrželi alespoň šanci na baráž, musí oba zbývající zápasy vyhrát a doufat v zaváhání Turecka. To se nejprve představí v Praze a poté přivítá Island, který má stejně jako Česká republika kvalifikaci na šampionát jistou.

Reklama

Související témata: