Hlavní obsah

Kouč Nizozemců poslal gratulační mail Vrbovi. U Turků to vyvolalo pobouření!

Istanbul/Praha

Některá turecká média před závěrem kvalifikace o EURO 2016 skandalizují gratulační mail nizozemského kouče Dannyho Blinda, který zaslal do centrály FAČR a byl mimo jiné určen i reprezentačnímu trenérovi Pavlu Vrbovi. Blind poblahopřál českému týmu k postupu na evropský šampionát, avšak u Bosporu si umanuli, že jde o motivační mail, který má české fotbalisty nabudit na sobotní duel proti Turkům. Ti na dálku bojují s Oranje o třetí místo ve skupině a tím pádem i o důležitou účast v baráži.

Foto: Profimedia.cz

Kouč Oranje Danny Blind před závěrem kvalifikace o EURO 2016. Nizozemci hrají v Kazachstánu a doma proti ČR.

Článek

Blind se podle několika tureckých serverů i agentury Anadolu Ajansi otevřeně přiznal k tomu, že mail české straně zaslal. „Gratuluji vám k účasti na mistrovství Evropy," stálo v elektronickém dopise. „Ano, je to pravda. Ale cílem tohoto mailu nebylo český tým motivovat na duel s Tureckem. Přestože mají jistý postup, i tak určitě podají kvalitní výkon," uvedl čtyřiapadesátiletý Blind.

Jenže Turci si celou situaci vykládají jinak. Gratulační zprávy, které jsou na klubové a mezistátní úrovni běžnou praxí, zbytečně skandalizovali. Může za to do jisté míry i napjatá situace mezi oběma týmy - Turci jsou v tabulce skupiny A třetí s dvoubodovým náskokem právě před Nizozemci.

A právě Češi mohou do postupových hrátek (o baráž) výrazně promluvit. V sobotu přivítají Turecko a v úterý hrají v Amsterdamu. Nizozemci, kteří mají s Tureckem horší bilanci vzájemných utkání, se v sobotu představí v Kazachstánu. Turci odehrají úterní zápas doma proti již jistému postupujícímu Islandu.

Vrbovi je jedno, kdo půjde do baráže

Kouč české reprezentace Pavel Vrba je ovšem nad věcí. Natož aby snad spekuloval nad tím, kterého z nastávajících soupeřů pustit do baráže a tím mu dát možnost bojovat o EURO 2016.

„Pracoval jsem na obou zápasech Turků s Holanďany, v nichž měli výsledkově navrch Turci, neboť v Holandsku remizovali a doma vyhráli, fotbalově na tom ale byli lépe Nizozemci. Jsem přesvědčen, že kdo z nich skončí v naší skupině třetí, baráž zvládne a na mistrovství Evropy postoupí," říká Vrba.

„Ale upřímně - nám je úplně jedno, kdo to bude. K oběma nadcházejícím kvalifikačním zápasům proto přistoupíme se stejnou motivací. A s hráči se o ní ani bavit nemusíme, protože sami dobře ví, jakou kvalitu oba soupeři mají," přidával kouč českého národního týmu.

Který tým postoupí do baráže o EURO 2016 z třetího místa "české" kvalifikační skupiny A?
Turecko
35,8 %
Nizozemsko
64,2 %
Celkem hlasovalo 15896 čtenářů.

Reklama

Související témata: