Hlavní obsah

Bookmakeři i sázkaři přisoudili reprezentaci v Nizozemsku roli outsidera

Praha

Sázkaři dobře tušili, že si česká fotbalová reprezentace doma s Tureckem neporadí a to samé si myslí také o večerním duelu v Nizozemsku. Vrbův tým už má postup jistý, ale Nizozemci musejí za každou cenu vyhrát a ani to jim nemusí stačit k posunu aspoň do baráže. Drtivá většina tipujících u domácích kanceláří sází na výhru Oranje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nizozemský obránce Jöel Veltman (vlevo) a Ladislav Krejčí během kvalifikačního utkání na Letné.

Článek

Češi jsou před večerním zápasem v zemi tulipánů velkým outsiderem. „Hned 95% tipujících zatím vsadilo na to, že Oranje doma neprohrají a 66% sázek jde na ostrou 1 - výhru domácích," vypočítává Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

Kurz 6,7:1 na výhru České republiky v posledním vystoupení úspěšné kvalifikace tak leží téměř ladem. Výhru Nizozemska lze sázet v kurzu 1,53:1.

Kurzy sázkových kanceláří:
Nizozemsko - ČR102
Tipsport1,534,256,70
Fortuna1,494,406,70
Victoria Tip1,504,406,80
Chance1,534,256,70

Podobně se sázkařům jeví také druhý důležitý zápas ve skupině, v němž Turecko bude usilovat o udržení barážového 3. místa proti lídrovi skupiny Islandu. „Turecko v jejich tradičně bouřlivém prostředí Island udolá a zahraje si baráž," tuší bookmaker Pavlis.

Oba postupující celky tak podle expertů prohrají a Nizozemsko bude na EURO 2016 chybět.

Nizozemci jsou pod velkým tlakem

Také u Chance většina lidí sází na výhru domácích Oranje. Co se týká sázek na výhru, tak je poměr 95% na Nizozemsko - 5% na český tým.

Role outsidera by však českému týmu mohla na druhou stranu svědčit.

„Noví hráči jako Šural nebo Skalák stále sbírají zkušenosti a utkání pro ně bude dalším velkým testem. Nizozemci si doma nemohou dovolit zaváhat, ale stále se jim moc nedaří a navíc jsou pod velkým tlakem. A to by mohla být šance pro Čechy," myslí si Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

Utkání Nizozemsko - Česká republika se hraje večer od 20:45 v Amsterdam Areně, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: